Tsjerkwerter portretten?

In ‘t Skieppesturtsje stond de volgende oproep:

Fotografen en tekstschrijvers gezocht!
Beleeft u er aardigheid aan een foto te maken op zijn tijd? Of is tekstschrijven iets wat u naar het hart ligt? Dan ben ik naar u opzoek. Graag kom ik in contact met Tsjerkwerters die te
porren zijn om tijdens de donkere dagen een coronaproofproject te doen. Het idee is portretten (foto+tekst) te maken, deze af te drukken in een magazine en een expositie op te zetten. Interesse? Bel of app Jan Witteveen 06 1630 2869

Tsjerkwerter portretten
Het idee is nog niet heel concreet uitgedacht. De gedachte is om per straat een aantal portretten te maken. Compositie kan van alles zijn, maar wel van Tsjerkwerters. Daarbij een verhaal over, achtergrond, hobby, of iets anders bijzonders. Dit zou dan in een krantje (huis-aan-huis) gedrukt kunnen worden. Een plek op de website kunnen krijgen onder Tjerkwerders. En later misschien een expositie in het (verbouwde) Waltahûs bijvoorbeeld.

Korte Akkeren
Het idee komt van onder uit het land. In de wijk Korte Akkeren in Gouda hebben ze zo’n leuk fotoproject gehad. Die portretten bestaande uit een foto en een daarbij horende tekst geven een mooi tijdsbeeld weer voor later. Over de wijk Gouda zijn verschillende stukjes te lezen op internet en is ook een uitzending op televisie terug te kijken.

Linkjes:
De pagina van Bram Tackenberg
AD over de Straatexpositie met  foto’s bewoners Korte Akkeren (link)
Het project bij de NPO TV Tip: Woonkamers van Korte Akkeren bij NPO (link)
Gouds Dagblad over het project (link)

Nóg een paar enthousiaste Tjerkwerders gezocht
Inmiddels hebben een aantal geïnteresseerden zich gemeld. Om er een geslaagd project van te maken kunnen er nog een aantal bij (hebben we u/je nodig)!

Dus heb je er idee bij om een aantal fotoportretten van Tjerkwerders te maken. Of kun je verhalen van/over Tjerkwerd goed op papier zetten? Schroom niet contact op te nemen!

Wil je op wat voor manier dan ook bijdragen, laat het gerust weten!

Het ligt in de bedoeling een gezamenlijke aftrap digitaal of fysiek (op 1,5m) te organiseren en de ideeën te bespreken en verder uit te werken. Lijkt het je leuk of weet je het nog niet zo goed? Schuif dan geheel vrijblijvend aan tijdens het gezamenlijke moment!

Interesse? Bel of app Jan Witteveen 06 1630 2869

Background, Consumer Electronics, Screen, 3x5ft