Update werkzaamheden N359

0
202

Hierbij u een nieuwsbrief over de werkzaamheden aan de N359 tussen Bolsward en Workum. Begin oktober zullen er een aantal afsluitingen zijn. In de nieuwsbrief kunt u lezen wat we (de Provinsje) wanneer doen.

Eerder dit jaar hebben we u geïnformeerd over de werkzaamheden aan de provinciale weg tussen Bolsward en Tjerkwerd. De werkzaamheden zijn in volle gang. Wij lichten graag de voortgang en de planning toe in deze nieuwsbrief.

Voor de zomer is aannemer BAM Infra gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Zij hebben een bypass aangelegd, zodat ze konden starten met het aanleggen van de ovonde. Tegelijkertijd konden ook kabels en leidingen worden verlegd. De ovonde en de fietsstraat zijn inmiddels al zichtbaar.

Bolsward – Tjerkwerd (noordelijke deel)
Het verleggen van kabels en leidingen op het stuk tussen Bolsward en Tjerkwerd is vertraagd. Daardoor kunnen we op dit stuk de verbreding en het asfaltonderhoud nu nog niet uitvoeren. We hebben ervoor gekozen om deze werkzaamheden te verschuiven naar voorjaar 2025. Houd hiervoor onze website www.fryslan.frl/bolswardworkum in de gaten. Wel pakken we de kruising Eemswouderlaan en de kruising Singel, Van Panhuijsweg aan.
Kruising Eemswouderlaan

Op 7 oktober gaan we de kruising van Eemswoude van nieuw asfalt voorzien. Dit doen wij in twee dagdelen:
– Maandag 7 oktober tussen 07.00 uur en 16.00 uur
– Dinsdag 8 oktober tussen 07.00 uur en 16.00 uur
Bewoners uit Eemswoude kunnen tijdens de werkzaamheden thuiskomen via rijplaten door de berm. De provinciale weg blijft tijdens deze dagen open voor het verkeer.

Kruising Singel, Van Panhuijsweg
Tegelijkertijd met de kruising Eemswouderlaan asfalteren we ook de parallelwegen nabij Tjerkwerd. Dit doen wij op:
– Maandag 7 oktober tussen 07:00 uur en 16:00 uur
– Dinsdag 8 oktober tussen 07:00 uur en 16:00 uur

Verkeersregelaars zullen deze werkzaamheden begeleiden. Tijdens werkzaamheden op kruising Singel wijzen verkeersregelaars van en naar Tjerkwerd de weg. Bij het werk op de kruising met de Van Panhuijsweg kan gebruik worden gemaakt van de tijdelijke inritten vanaf de hoofdrijbaan.

Tjerkwerd – Workum (zuidelijke deel)
Op dit deel van de provinciale weg kunnen de werkzaamheden wel worden afgerond. We voeren hier asfaltonderhoud uit. Voor de asfaltwerkzaamheden is het nodig om de provinciale weg twee nachten af te sluiten:
– In de nacht van woensdag 2 oktober 20.00 uur op donderdag 3 oktober 05.30 uur
– In de nacht van donderdag 3 oktober 20.00 uur op vrijdag 4 oktober 05.30 uur

Bewoners uit Tjerkwerd kunnen thuiskomen via de nieuwe ovonde vanuit richting Bolsward. De weg zal overdag open zijn voor verkeer. Als deze werkzaamheden afgerond zijn, is de bypass verwijderd en de ovonde en fietsstraat klaar.

Meer weten?
Voor actuele informatie en de planning kunt kijken op www.fryslan.frl/bolswardworkum. Naast de website van de provincie heeft de aannemer een gratis Bouwapp. Die kunt u downloaden op u telefoon via de App Store of scan de QR-code. Als u de app geïnstalleerd heeft, kunt u het project N359 opzoeken. Klik op ‘volgen’ om op te hoogte te blijven van het laatste nieuws.

LAAT EEN REACTIE ACHTER