Dorpsfeest Tjerkwerd juli 2011

0
804

Afgelopen weekeinde beleefde Tjerkwerd wederom een dorpsfeest met een zeer gevarieerd programma. Het thema: “Proud to be fout”, 70/80-er jaren, gaf een ieder een reden om er gekleurd en relaxed aan deel te nemen.

De weergoden op de cruciale momenten ons zeer goed gezind, begon de vrijdag  onder begeleiding van korps “Eensgezindheid” een optocht voor de kinderen verkleed in de tijd welke voor hun geschiedenis is!  Aangekomen op het sportveld kon men na het nuttigen van een kopje koffie/ limonade , meedoen aan het kaatsen voor jong en oud, jeu des boules, volleyballen, bloemschikken of kinderknutselen.

Er werd naar hartelust gesport en verborgen creativiteit werd een openbaring.
In de middag is een delegatie afgereisd per fiets naar Parrega, alwaar de officiële opening van de fietstunnels in de provinciale weg plaatsvond. De achterblijvers konden in de feesttent Bingo spelen.

‘s Avonds liep de tent al gauw vol voor de quiz “Ik hou van Holland”; hilarische momenten werden beleefd. Vervolgens speelde orkest “Butterfly” het dak eraf en bleef het nog lang gezellig in de feesttent.

Zaterdag moest men weer vroeg uit de veren, buikschuiven stond op het programma, nou dat gaf een pret, op verschillende manieren werd er van de baan gebruik gemaakt, ook hier bleek weer veel creativiteit onder de deelnemers!

Konden de jongsten hierna lekker patat eten in de tent, werd er niet veel later een “Captains Diner” aan de ouderen voorgeschoteld. Snel werd hierna de tent omgetoverd om een groot publiek te ontvangen. De musical ; “Us mem Ria”, vrij vertaald naar “Mamma Mia” werd gespeeld.

Met medewerking van meer dan tachtig personen; het korps, een uit allemaal dorpsbewoners of net omwonenden bestaand koor , een zeer professioneel licht en geluid team, kregen de hoofdrolspelers , ook dorpsbewoners, de kans om de sterren van de hemel te zingen. En dat gebeurde.. onder de bezielende leiding van Henk van der Zee, welke de musical schreef en regiseerde.

Proficiat voor allen, wat blijkt er een enorme creativiteit, musicaliteit in Tjerkwerd aanwezig te zijn! En dat allemaal op geheel vrijwillige basis! Hierna was er matinee , werd er lekker gedanst. Er heerste een heel fijne sfeer! Op zondag is het dorpsfeest afgesloten met een tentdienst. Het was een Superfeest!

Anita Hekkema

LAAT EEN REACTIE ACHTER