Excursie ‘Vleermuizen in Beeld’

0
845
muis1 b

Op zaterdag 22 juni 2013 staat 24 uur lang, tussen 0.00u en 24.00u de natuur in de belangstelling van het Nederlandse publiek. De 24 uur van de Natuur is de nationale ‘open dag’ van de natuur en roept iedereen op om juist deze dag extra van de Nederlandse natuur te genieten. Natuur- en maatschappelijke organisaties brengen tijdens De 24 uur van de Natuur hun publieksactiviteiten onder de aandacht. Van nachtexcursies tot vogel spotten in de vroege ochtend, van GPS routes tot varen over vennen, van klimbos tot avondwandeling.

Kom op deze bijzondere dag naar de excursie ‘Vleermuizen in Beeld’ en neem een kijkje in het geheimzinnige leven van de meervleermuizen op de zolder van de Sint Petrus kerk in Tjerkwerd. De kraamkolonie bevindt zich al meer dan honderd jaar in deze kerk en bestaat uit enkele honderden vrouwtjes die hier vanaf juni hun jongen krijgen en zogen. Het is geheel een vrouwenaangelegenheid, mannetjes worden niet toegelaten tot de zolder.

muis 2b

 

 

 

 

 

 

 

Anne de Vries, inwoner van Tjerkwerd en natuurliefhebber, zal tijdens de excursie op een inspirerende wijze vertellen over het leven van de meervleermuis. Daarnaast kun je onder andere via live beelden een blik werpen in de kraamkolonie, kun je met eigen ogen en oren zien en horen hoe de meervleermuizen uitvliegen en op jacht gaan boven de dichtbij gelegen Workumertrekvaart.

Vanwege de beperkte beschikbare plaatsen (maximaal 15 personen), graag van tevoren aanmelden via info@friesemilieufederatie.nl.

muis1 bWanneer:  22 juni om 22.30 uur tot uiterlijk 24.00 uur
Waar: verzamelen bij de St. Petruskerk van Tjerkwerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER