Familie Kaatsen 2010

0
754
winnaars

Familiekaatsen Het was een gezellige drukte op het skiepefjild in Tjerkwerd afgelopen zondag. Om 11.00 uur stonden 23 partuur klaar voor de kaatspartij die werd gesponsord door de Agrarische bedrijven van Baburen, Rytserterp en Jousterp.  Neven en nichten, broers en zusters, vaders en moeders en ooms en tantes van leden waren opgetrommeld om samen een partuur te vormen, want het was familiekaatsen. Er stond een grote diversiteit aan kaatsers in het veld. Van jeugd tot ouderen, van beginnend kaatser tot gevorderden. Hierdoor werden sommige partijen erg snel beslist, en was het bij anderen spannend tot aan de laatste slag.

1e prijs verliezersronde

1e prijs verliezersronde

Antje

Antje

De twee partuur die stand hielden tot in de finale waren de fam Gietema (Age, Yme en Bart) en de fam. Bonnema (Ype, Ype en Ype). De Bonnema’s begonnen deze partij erg voortvarend en kwamen met een spel voor. De Gietema’s lieten het er echter niet bij zitten. Ze kwamen langszij en namen de leiding over. Het ijzersterke perk met Bart en Age wist menig bal over de boven te slaan en voor best opslager Yme maakte deze partij weinig fouten. Hoewel de Bonnema’s ook goed spel lieten zien, hadden zij meer moeite om met de harde wind de opslag binnen de lijnen te brengen en maakten ze in het perk net iets meer fouten. Dit resulteerde in de winst voor de fam Gietema met 5-4 6-2.

Auke en Janette

Auke en Janette

Bijlsma

Bijlsma

In de halve finale hadden de Bonnema’s een staand nummer en kaatsten de Gietema’s tegen Anno Galama, Yvonne Galama en Martin Jorna.

Bouma vs Poelstra

Bouma vs Poelstra

Bouma

Bouma

Voor de Galama’s was dit de derde keer deze dag dat ze tegenover een Gietema-partuur stonden. In de tweede omloop hadden zij Age Gietema sr. en Jelle Gietema verslagen en in de derde omloop waren Anne Gietema, Pieter Gietema en Janette vd Gaast aan de beurt.

Burghgraef vs Postma

Burghgraef vs Postma

Burghgraef

Burghgraef

Helaas voor de Galama’s was een derde Gietema-partuur te veel van het goede. Ze verloren met 5-2 6-0 en eindigden hiermee op een derde plaats.

Froukje

Froukje

Galama

Galama

De finale in de verliezersronde ging tussen de Thomas, Hotske en Harmen Burghgraef en Peter, Rowanne en Meinte Terpstra. De Terpstra’s waren net even te sterk voor de Burghgreaf’s. Zij wonnen deze partij met 5-1 6-6.

Gietema

Gietema

Gietema

Gietema

Een omloop eerder wisten Sjoerd Bouma, Tjitse Bouma en Eline Hansma het de Terpstra’s nog flink moeilijk te maken. Voorzitter Sjoerd staat er om bekent zich niet snel gewonnen te geven en dat was ook nu het geval. Ze bleven knokken tot het einde, maar het finale plaatsje ging naar de Terpstra’s. Het werd 5-4 6-0

Harmen

Harmen

Ilse

Ilse

Uitslag: 1e Yme, Age en Bart Gietema, 2e Ype, Ype en Ype Bonnema, 3e Yvonn Galama, Anno Galama en Martin Jorna, 4e Anne Gietema, Pieter Gietema en Jannette vd Gaast; Wiepke Attema, Auke Attema en Jos Terpstra; Johan, Peter en Bert Jan Ouderkerken.

Johan

Johan

kaatsers

kaatsers

Verliezersronde; 1e Peter, Rowanne en Meinte Terpstra, 2e Harmen, Hotske en Thomas Burghgraef, 3e Sjoerd Bouma, Tjitse Bouma en Eline Hansma, 4e Wiebren de Jong, Michiel de Jong en Wiebren Poelstra; Thomas Huitema, Lianne Huitema en Arjen Veninga; Sven, Robin en Kirsten Bijlsma.

menno

menno

Publiek

Publiek

Sigrid

Sigrid

Telegraaf bijhouden

Telegraaf bijhouden

Terpstra's

Terpstra’s

Walsma's

Walsma’s

Ype

Ype

Stand bijhouden

Stand bijhouden

Winnaars en sponsors

Winnaars en sponsors

De Prijzen

De Prijzen

De Winnaars

De Winnaars
LAAT EEN REACTIE ACHTER