Fietstunnel deel 9

0
1093
Tunnel 8 7 3

De laatste werkzaamheden bij de tunnel. Fotoverslag van Michiel de Jong. In de nacht van 7 op 8 juli 2011 zijn in de tunnel de wanden met graffiti bewerkt. Van de daders ontbreekt elk spoor. Ook de gegevens over het gebruikte materiaal bij de bouw van de tunnel. Helaas was de tunnel nog niet over gedragen aan de Provincie Friesland.

Tunnel 7 7 6Tunnel 7 7 4Tunnel 7 7 2
Tunnel 7 7 1

Tunnel 8 7 7Hierbij de laatste foto’s van de tunnel onder Tjerkwerd. Het werk is eigenlijk klaar. De laatste puntjes nog even op de I zetten. De opruim werkzaamheden zijn in volle gang. De nieuwe bushaltes zijn weer geïnstalleerd. Het graszaad is gezaaid.

Tunnel 8 7 6

Tunnel 8 7 5In de komende week volgt de overdracht. De tunnel is aangelegd door de firma Jansma te Drachten met als opdrachtgever de Provincie Friesland. In het totale werk is ca. 285 m3 beton gestort. Er is een bewapening aangebracht van ca. 37 ton staal. Verder zijn er ca. 220 ton aan Prefab beton elementen in verwerkt. Tot slot rust de gehele tunnel op 66 stuks Heipalen. Dat is een totale lengte van ca. 500 meter.

ImageImage

Image

Feestelijke opening fietstunnels Tjerkwerd en Parrega

05 juli 2011

De drie nieuwe fietstunnels bij Tjerkwerd en Parrega zijn binnenkort klaar. De provincie Fryslân wil ze graag op feestelijke wijze openen. U bent van harte welkom!

Op 15 juli om 14.00 uur openen gedeputeerde Sjoerd Galema en wethouder Gea Akkerman de tunnels. Dit doen ze samen met de basisschoolleerlingen van Parrega en Ferwoude. De locatie is de fietstunnel bij Parrega kern, nabij Tijnjestrjitte 1. Na afloop is er even gelegenheid tot napraten met een hapje en een drankje.

Graag tot ziens op 15 juli! (Persbericht Provincie Fryslân)

LAAT EEN REACTIE ACHTER
DELEN
Vorig artikelFietstunnel deel 8
Volgend artikelOpening Waltawei