Thomas van Zuiden Koning op de PC!

0
868
Thomas v Zuiden Kening PC

Na 5 dagen Olympische spelen was het woensdag 1 augustus eindelijk tijd voor onze favoriete sport. Half Tjerkwerd was afgereisd naar Franeker en de andere helft zat aan de radio gekluisterd. Omrop Fryslân stond zelfs aan op de campings in Frankrijk en Noorwegen. Want wat waren we trots; Voor het eerst in de geschiedenis stonden er twee Tjerkwerders op het heilige gras van het Sjûkelân.

De broers Thomas en Peter van Zuiden deden mee aan de PC! Het was een prachtige dag. Het weer werkte mee, de partijen waren spannend en de Tjerkwerders hadden alle reden om te genieten, want Thomas van Zuiden wist met zijn maten René Anema en Hendrik Tolsma de finale te bereiken! Daar stonden ze tegenover de favorieten; Gert Anne van der Bos, Teake Triemstra en Daniël Iseger. Een zware dobber, dacht iedereen, maar Thomas, René en Hendrik lieten zich er niet door afschrikken. Het ging goed! Een 5-1 voorsprong.

Daarna werd het in rap tempo 5-3, door flink wat ‘boppeslagen’ van Teake Triemstra. Hendrik Tolsma moest vervolgens van het veld voor een blessure behandeling. Iedereen hield zijn adem in toen het na zijn terugkeer 5-4 werd. Gelukkig kregen ze niet meer ruimte om dichterbij te komen. Op de stand 5-4 6-2 wist René de wedstrijd te beëindigen met een prachtige bovenslag. Wat een topprestatie! Wie had dat gedacht, Geweldig!

En bij de prijsuitreiking werd de feestvreugde nog groter. Thomas van Zuiden uit Tjerkwerd werd uitgeroepen tot ‘Kening fan de PC’. Een titel die maar weinig kaatsers op hun naam mogen schrijven. En Tjerkwerd kan niet trotser! En iedereen moet het weten. De vlaggen gingen uit en de trotse berichten kwamen op Facebook. Thomas is ús held! De eerste koning van Tjerkwerd!

LAAT EEN REACTIE ACHTER