Waltawei 25

0
1235
waltawei4 (1)

Hier een ansichtkaart van Tjerkwerd, van ver voor de oorlog, +- 1910. Met Rintje Kroontje op de stoep, en twee onbekende meisjes met fiets. Voorheen de verfwinkel van Jellema tot 1904. Pieter Dillingh was hier schilder tot 1907. In 1908 kocht Meindert Boersma het huis. Boersma was veehandelaar en noodslachter. Was getrouwd met Joukje Roorda. Binke Bakker en Tjitske Visser kwamen na Meindert en Joukje. Binke was ook veekoopman en noodslachter. In 1979 is de noodslachterij gesloten.

waltawei4 (2)
Rintsje Hanne, en Meinderd’s Joukje, als buurvrouwen even op de foto. Zij woonden aan de Waltaweg nr. 25 en 27.
waltawei4 (4)
Meindert Boersma met witte kiel, voor het huis, met zijn vrouw, Joukje Roorda.
waltawei4 (3)
M.Boersma en Binke Bakker.

Dit is Meinderd Boersma, achter de noodslagerij, Waltaweg 25. met zijn knecht Binke Sietse’s Bakker. die heeft het vak bij Boersma geleerd.Maar dit was vast op een zondag, dus zonder witte kiel.

waltawei4 (5)
De naaiclub, voor het huis van Meinte Boersma. v.l.n.r. Aagje Woudstra, Tietje H. Visser, Binkje Kuipers, Anna Gietema, Anna Boersma. Zittend: Johanna Schaper, Grietje Draaijer, Feikje Boersma en Tina J. de Haas.
waltawei4 (7)
De naaiclub aan de Waltaweg 25. bij noodslager Meinte Boersma. v.l.n.r. staand: Anna Boersma, Handwerkjuf, Johanna Schaper, Grietje Draaijer, Feikje Boersma, Tine J. de Haas. Zittend: Anna Gietema, Aagje Woudstra, Tietje H. Visser, Binkje Kuipers.
waltawei4 (8)
De familie Boersma in de tuin bij de buren, E Reidsma. Joukje Boersma Roorda, dochters Anna en Feikje, en de baas zelf, Meinderd Boersma.
LAAT EEN REACTIE ACHTER
DELEN
Vorig artikelArken
Volgend artikelWaltawei 6