Waltawei 7

0
973
Waltawei (21)

Waltawei 7, het Postkantoor. Even voorbij Waltawei 1 zie je nog een leuning. De oude trekvaart liep vroeger tussen Waltawei 2 en 4 door en achter de huizen langs. Er was hier waarschijnlijk een wipbrug. Deze is vervangen door een vaste brug, met een leuning. Later is de vaste brug verdwenen. Na de Fam. Wieger de Jong, kwamen op 11 Maart 1982 Gerben Dijkstra, en Gjetsje van der Veen er te wonen.

waltawei2 (2)
Michiel de Jong en Fedde Postma.

Fedde Postma van Parrega en Michiel de Jong staan voor het huis. Naast postkantoorhouder was Michiel de Jong ook schoenmaker. Na zijn dood is zijn vrouw Antje Andringa nog 26 postkantoorhoudster geweest. Hun zonen Wieger en Rinze hebben hun vader opgevolgd als schoenmaker en waren ook bij de post.

post (4)
Antje de Jong – Andringa.

Vrouw Antje de Jong – Andringa, na het overlijden van man, nog jaren Postkantoor houdster te Tjerkwerd. Geb. 8-5-1878 en Overl. 4-3-1954.

post (5)
Gryt Postkantoor.

Grytsje de Jong. Dochter Grietje de Jong, trouwe hulp voor haar moeder, ook in het postkantoor. Huwde op oudere leeftijd met Otto van Biessen. Zij woonden toen te Leeuwarden.

post (2)
Wieger de Jong in zijn jeugdjaren.
post (7)
Wieger de Jong, in vol ornaat achter het huis aan de Waltaweg.
post (6)
Sietse Wiebren de Jong, of beter bekend als S.W. de Jong. nog in zij jeugd, achter de ouderlijke woning aan de Waltaweg nr. 7.
post (1)
De drie postbodes voor het postkantoor aan de Waltaweg 7. De kantoorhouder, Wieger de Jong voor het dorp, Jonkershuizen, en Veldhuizen. dan Rintje Visser voor de buitenwijken, en Minne Brouwer uit Parrega. Die haalde de post voor Tjerkwerd en Parrega elke morgen van Bolsward. Die werd geselecteerd te Tjerkwerd. Brouwer nam de post voor Parrega mee, om die in Parrega te bezorgen.

waltawei2

Waltaweg 7
Anno 2005 (foto G.Mulder)
LAAT EEN REACTIE ACHTER
DELEN
Vorig artikelDe brug over de trekvaart
Volgend artikelWaltawei 9