Jubileum weekend K.F. De Twa Doarpen

0
96

Afgelopen weekend op  6 & 7 September, vierde Kaatsvereniging K.F. De Twa Doarpen zijn jubileumjaar. De Kaatsvereniging bestaat alweer 25 jaar, dus tijd voor een feestje!

Op vrijdag 6 september was er een kaatskamp voor alle jeugdleden, waarbij ze op het sportveld mochten blijven slapen en er waren verschillende activiteiten georganiseerd voor de kinderen.

Op zaterdag 7 september was er voor de senioren een heel programma. Leden, oud leden en dorpsbewoners konden deelnemen aan verschillende activiteiten:  kaatsen, volleybal & jeu de boules. Na afloop van de sportieve activiteiten was er een buffet, verzorgd door de World Servants groep Tjerkwerd. De opbrengst van dit buffet gaat naar het bouwproject in Ecuador. Later op de avond was er live muziek van Butterlfy en bleef het nog lang gezellig op het kaatsveld.

Kaatsen
De kaatspartij voor de senioren startte zaterdag om 13:30 en met 14 parturen was er een mooie opkomst. Er waren enkele spannende partijen, waarbij iedereen kans had op de uiteindelijke winst. Toch was er 1 partuur te sterk voor de concurrentie, namelijk: Klaas Jan Haijtema, Sjoukje Stuiver & Elske van der Meulen. Zij versloegen in de finale Jan Hessel de Groot, Freerkje Walsma & Froukje Walsma met 5-3 (6-6).  De 1e prijswinnaars kregen naast de krans ook nog een kleine kaats telegraaf en een handdoek bedrukt met het 25 jarig jubileum logo erop. De andere prijswinnaars kregen ook een mooie bedrukte handdoek mee naar huis.

De prijzen zijn gesponsord door de oud bestuursleden/oprichters van  K.F. De Twa Doarpen: Age Gietema, Joke de Jong, Sjoerd Bouma, Johan Ouderkerken, Wieberen Poelstra & Durk Ouderkerken.

Winnaarsronde:
1e Klaas Jan Haijtema, Sjoukje Stuiver & Elske van der Meulen.
2e Jan Hessel de Groot, Freerkje Walsma & Froukje Walsma.
3e Jelle Brandsma, Arber Berisha & Gelbrich Boonstra
3e Tjitte Baarda, Willem Poelstra & Durk Ouderkerken.

Verliezersronde:
1e Bert Jan Ouderkerken, Wessel Folkertsma & Lisette Kootstra
2e Jonathan de Boer, Lineke Schakel & Willem Schakel.

Volleybal
1e Sipke de Schiffart
2e Sjoerd Wijngaarden
3e Freerk Kootstra
4e Jan Witteveen

Jeu de Boules
1e Jan Witteveen & Vrouw Stremler
2e Anita Hekkema & Annie Bakker
3e Henk Kramer & Joke Schukken.

Wij willen alle vrijwilligers en deelnemers bedanken voor dit zeer geslaagde weekend. Graag tot volgend jaar op het kaatsveld, waar we weer mooie partijen gaan organiseren.

Met sportieve groet,

Bestuur K.F. De Twa Doarpen
Auke Walsma, Femke Boonstra, Michiel de Jong, Elske van der Meulen, Thomas Huitema, Hidde Lemstra & Ype Bote Bonnema.

LAAT EEN REACTIE ACHTER