Auke Walsma pakt kortebaantitel

0
1085

Auke Walsma won vrijdagavond de kortebaanwedstrijd voor heren vanaf 16 jaar. In de finale was hij net iets sneller dan Jelle Zijsling, de man die de afgelopen twintig jaar grossierde in titels.

De ijsbaan kon mede dankzij het sneeuwschuiven van een groepje vrijwilligers op donderdag 1 maart open worden gesteld voor alle schaatsers. Een dag later was het tijd voor kortebaanwedstrijden. ’s Middags voor alle jeugd van de basisschool, ’s avonds voor meisjes en jongens vanaf 12 jaar en dames en heren vanaf 16 jaar. Het leverde een hoop ijspret en veel spannende wedstrijden op.

Riemer Ouderkerken (groep 1/2), Jesse Wijngaarden (groep 3/4), Willem Schakel (groep 5/6) en Hinke Bouma (groep 7/8) pakten de verschillende titels bij de basisschoolkinderen. Anne Galama en Hotze Sikkes wonnen de wedstrijden bij respectievelijke de meisjes en jongens van 12 tot 16 jaar. Bij de kortebaandeelnemers vanaf 16 jaar waren de titels voor Yvonne Galama en Auke Walsma.

Met een totale deelname van bijna 50 schaatsers over de hele vrijdag en ook veel animo op de andere dagen kijkt het bestuur van IIsklup Tsjerkwert terug op een mooie winterweek, met vier echte schaatsdagen. Zelfs toen het water zondagmiddag al behoorlijk het ijs was opgekropen werd er nog volop geschaatst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER