Beabuorren 13

0
881
"PytsjePôle "Fam. Tolsma. Jouke Tolsma in de vensterbank, aan de andere kant van de boom, zijn vrouw Richtsje Tolsma Hendriksma. En het verliefde paar: Tjitske Haitsma, en Ynte Tolsma.

Op de foto “Pytsje pôle”, familie Tolsma, Jouke Tolsma in de vensterbank, aan de andere kant van de boom, zijn vrouw Richtsje Tolsma Hendriksma. En het verliefde paar: Tjitske Haitsma, en Ynte Tolsma.

Dit pant bestaat uit een koemelkerij met een woning aan de achterkant, en aan de voorkant uit drie woningen. Bouwdatum is onbekend, maar ligt tussen 1842 en 1889. Er werd land gebruikt op Ymswâlde, op Fjildhuzen en bij huis. Bewoners waren:

  • Pieter Tolsma en Jetsche H. de Vries tot 1929.
  • Jouke Tolsma en Richtje Hendriksma. Jouke verongelukte van Eemswoude naar huis met paard en wagen.
  • Zoon Piet Tolsma boerde toen verder.
  • Durk Breeuwsma kocht het huis in 2000 en heeft een loonbedrijf.
NR391 Een foto uit de Bolswarder courant. "PytsjePôle" en de Babuurster Molen.
Een foto uit de Bolswarder courant. “PytsjePôle” en de Babuurster Molen.
NR390 De Familie Tolsma van "PytsjePôle " Zoon Ynte Tolsma, vrouw Richtje Tolsma- Hendriksma, Jouke Tolsma, en zoon Pieter Tolsma.
De Familie Tolsma van “Pytsje pôle ” Zoon Ynte Tolsma, vrouw Richtje Tolsma- Hendriksma, Jouke Tolsma, en zoon Pieter Tolsma.
NR389 " PytsjePôle.". Vrouw Richtje Tolsma Hendriksma, met zoon Piet. Rechts tussen de bomen staan Hendrik Bartsma, Sr. en Hendrik Bartsma, Jr
”Pytsje pôle.”. Vrouw Richtje Tolsma Hendriksma, met zoon Piet. Rechts tussen de bomen staan Hendrik Bartsma, Sr. en Hendrik Bartsma, Jr.
Baburen 181
Rond 1990 (foto G.Mulder).
LAAT EEN REACTIE ACHTER