Geslaagd Darttoernooi “Tsjerkwert Open”

0
462

Op vrijdag 29 december was het Waltahûs voor de 5e keer omgetoverd tot het “Ally Pally” van Tjerkwerd. Elk jaar tussen de Kerst en jaarwisseling wordt er een darttoernooi georganiseerd. Om half twee werd er gestart met de jeugd, deze streden in twee leeftijdscategorieën om de prijzen. In de jongste leeftijdscategorie waren er 11 deelnemers verdeeld over 3 poules. De winnaars van de poules (Douwe Bakker, Jesse Wijngaarden en Roan Brandsma) en de beste nummer 2 (Jitse Brander) namen het in de halve finales tegen elkaar op. De heren waren erg aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk kwamen Roan en Jitse in de finale. Jitse was op stoom en met hoge scores maakte hij het Roan erg lastig. De finale werd dan ook gewonnen door Jitse. De troostfinale ging tussen Jesse en Douwe, hierin trok Jesse uiteindelijk aan het langste eind.

Eindstand:
1. Jitse Brander
2. Roan Brandsma
3. Jesse Wijngaarden

In de oudste leeftijdscategorie waren 4 deelnemers, zij hebben onderling een competitie gespeeld. Uiteindelijk bleek Teake het “tûkste”! Hij wist alle drie de wedstrijden te winnen. De strijd om de tweede plek was spannender, Rick, Rienk en Hinke hadden namelijk alle drie een keer van elkaar gewonnen! Het legsaldo moest uitkomst bieden, en daarin bleek dat Rick zijn saldo het gunstigst was!

Eindstand:
1. Teake Tilstra
2. Rick van Kammen

Nu werd het tijd voor de grote kanonnen! Om 16.00 uur stroomde het Waltahûs vol met spelers uit Tjerkwerd en omstreken. Dit jaar deden er voor het eerst ook dames mee! Zij lieten zien dat zij prima mee konden draaien tussen al het geweld! We hopen dat deze twee dames anderen hebben geïnspireerd om zich volgend jaar ook op te geven! Met 43 deelnemers verdeeld over 11 poules barste de strijd los, er werd sportief gestreden om een plek in de knock-out fase. Ondertussen kon men op het grote scherm de profs op het WK in het Alexandra Palace volgen. De nummers één en twee, plus de beste nummers drie plaatsten zich voor de volgende ronde. Opvallende afwezige in de knock-out fase was Klaas Boersma, hij had zich in de poulefase laten verrassen door Mark en Robin, en kon zo zijn pijltjes al weer inpakken! Robin zat sowieso lekker in de flow en bereikte de finale door achtereenvolgens: Mark Miedema (2 – 1), broer Sven (3 – 1), Jan Hessel de Groot (3 – 2) en Willem de Witte (3 – 0) uit te schakelen. Hendry Steigenga was de andere finalist, hij bereikte de finale door respectievelijk Bert Jan Ouderkerken (2 – 0), Mike Vlaandere (3 – 0), Jesse Eringa (3 – 0) en in de spannende halve finale zijn broer Sierd Jan (3 – 2) te verslaan. In de finale begon lokale favoriet Robin scherp, hij nam een 2 – 0 voorsprong en leek ook op weg de derde leg naar zich toe te trekken. Op dit moment kantelde de wedstrijd en begon Hendry beter te scoren, het werd 2 – 2. Hendry pakte ook de 5e leg en met een mooie 114 finish besliste hij om 23.30 uur de wedstrijd uiteindelijk in zijn voordeel!

Eindstand:
1. Hendry Steigenga
2. Robin Bijlsma
3. Willem de Witte en Sierd Jan Steigenga

De hoogste score 180 werd 2x genoteerd door Hendry Steigenga en de hoogste finish 115 werd gegooid door Kees Bekema, zij ontvingen elk voor deze prestatie nog een flink aantal droge worsten!

Al met al was het weer een zeer geslaagde editie! Het bleef nog tot in de laatste uurtjes erg gezellig in het Waltahûs! Allemaal hartelijk bedankt en hopelijk tot de volgende keer!

LAAT EEN REACTIE ACHTER