De soan fan de smid

0
1382

Dorpsjongen uit Tjerkwerd die het schopte tot lid van de Raad van Bestuur van SHV, met 60.000 medewerkers, het grootste familiebedrijf in Nederland.

Folkert Schukken vertelt op zondag 18 november openhartig over zijn vroegste jeugd, zijn leven en het werk voor Werkspoor en De Steenkolen Handels Vereeniging overal ter wereld. Hij zal zijn verhaal illustreren met interessante beelden.

Plaats van de lezing: St. Petruskerk, Tjerkwerd Zondag 18 november 2018, 16.00 – 17.30 uur Vanaf 15.30 uur inloop met koffie en thee Lezing van 16.00 – 16.45 uur De lezing is deels in het Fries en deels in het Nederlands Entree: gratis

Folkert Schukken is de zoon van de smid in Tjerkwerd, een klein Fries dorp van nog geen 500 inwoners. Als leerling op de lagere school maakt hij daar de oorlog mee. Hij gaat naar de HBS in Sneek en studeert in Delft af als werktuigkundig ingenieur. Na militaire dienst begint zijn carrière bij Werkspoor, bij wie hij delen van de Esso raffinaderij in Rotterdam en een suikerfabriek in Iran bouwt en een uitgebrande raffinaderij van Shell in Denemarken repareert. Onder zijn leiding worden twee chemische fabrieken in Kuwait gebouwd en een waterfabriek in Saoedi-Arabië. Daarna wordt hij directeur van het dochterbedrijf World Services in Australië.

Zijn studievriend Frits Fentener van Vlissingen haalt hem terug naar Nederland om in dienst treden bij het familiebedrijf SHV. Daar begint hij als divisiedirecteur van technisch installatiebedrijf GTI. Later volgt zijn benoeming in de Raad van Bestuur, waar hij lessen in ondernemerschap krijgt van Paul Fentener van Vlissingen, die hij zijn baas, collega, vriend en leermeester noemt. Na zijn pensionering is hij adviseur en commissaris bij meerdere bedrijven.

Werkgroep Cultuur Tjerkwerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER