Dorpsfeest 2018

0
1699

Vrijdag de 13e… het begin van een prachtige dag en het jaarlijkse dorpsfeest. Het korps “Eensgezindheid” begeleide zoals altijd de optocht met de verklede kinderen door het dorp. Ook de Oranjevereniging nam deel aan de optocht, geheel in stijl van het thema “de sixties”, in een prachtige oude VW bus met dank aan Wieger de Jong rijschool te Bolsward.

Na aankomst op het sportveld, waar het korps nog even het Fries volkslied speelde, opende voorzitster Mireille Galema het dorpsfeest 2018. 10.30 gingen de kaatsers los en ook starten de volleyballers. Voor de kinderen was er een spelletjes parcours uitgezet met dank aan enkele hulpmemmen.

Onder leiding van Akke Nota gingen de bloemschikkers los, waarvoor weer heel veel dank Akke! Om 12.30 begon het kaatsen voor de jeugd en 14 uur konden de jeu des boules weer los onder leiding van Lutske Schakel waarvoor ook weer veel dank!!

Ondertussen konden  de jongste kinderen een heuse button knutselen. Na spannende en sportieve kaats,  volleybal  en jeu des boules spellen waren er een aantal winnaars bekend geworden. Deze uitslagen zijn binnenkort te lezen in “de Skieppesturt”.

En toen was het alweer tijd voor het avondprogramma, eerst een buurtspel in de vorm van een quiz over de 60-er jaren met verschillende onderdelen: van kennisvragen tot een improvisatie ronde. Uiteindelijk kwam de buurt ADHD als beste uit de bus. Jury leden Hillie en Arnolda heel erg bedankt!

Hierna was het tijd voor de Suskes! Inmiddels was de tent goed gevuld en bleef het nog heel lang gezellig met bijna de hele tent op de dansvloer!

Zaterdag 14 juli kwam iedereen vanaf 10 uur weer wat op het veld waar de koffie alweer klaar stond. De Oranjevereniging moest zich nog even buigen over de spellen en de deelnemers. Maar liefst 18 teams hadden zich hiervoor opgegeven.

Zo kon er rond 10.45 gestart worden met het 1e spel: twister. Hilarisch om te zien hoe de teams in onmacht op het kleed stonden. Hierna was het tijd voor “skreppe op de step”, een parcours met een hoedje van papier, op de skippybal, ketting maken van kralen, op de step en wanneer het hele team binnen is een knikkerbaan in elkaar zetten. Prachtig om te zien.

12 uur konden de kinderen weer patat eten in de tent en de lunch verzorgd door Avondrust Makkum stond ook klaar. Bedankt Avondrust: er is heerlijk van gegeten. Na de lunch moest het step spel nog even afgemaakt worden, waarna de teams tegen elkaar gingen strijden tijdens een voetbalspel.

Het laatste spel was een spel met water, het gooien van sponsen over een geblindeerd volleybalnet. Dit “natte”spel was erg welkom, gezien de temperatuur en het weer. Uiteindelijk kon er maar 1 team de winnaar zijn: dat was het team van Anne Bakker, Thomas Burghgraef, Gert Folkertsma en Douwe Wijngaarden.

Ondertussen maakte de band Njiske zich op voor het matinee, deze keer in de tent opening zodat iedereen buiten kon blijven zitten. Gezellig, met zulk mooi weer. Hierna was het de beurt aan DJ Klaas altijd in voor een feestje! En dat werd het! Tot in de kleine uurtjes met behulp van piepschuim, een bladblazer en een opblaaszwembad en niet te vergeten een stoelendans bleef het nog lang gezellig en onrustig in de tent.

Wij als Oranjevereniging kunnen terug kijken op een geweldig feest met prachtig weer en willen alle mensen die ons op wat voor manier geholpen hebben heel erg bedanken. Op naar het volgende feest!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER