Gemeenteraad op de Eemswouderlaan

0
772
gv Bus

Tjerkwerd – De in het jaar 1908, voor het laatst verharde weg van Eemswoude was afgelopen maandagmiddag het onderwerp van gesprek in de boerderij van de familie Sjoerd Buwalda, waarop initiatief van de bewoners in een, aan een ouderwetse bruiloft herinnerende, versierde koeienstal een bijeenkomst was belegd.

Uitgenodigd was het gemeentebestuur van Wonseradeel, die met een bus van de firma Siepersma uit Sneek naar de “pleats” van de Buwalda’s was gekomen. De rit er naar toe deed de buschauffeur Martin Sterk denken aan een safarietocht. “Het is verschrikkelijk” vond hij.

De gemeenteraad van Wonseradeel heeft gistermiddag een bezoek gebracht aan de bewoners van de Eemswouderlaan onder Tjerkwerd. In een brief hebben de bewoners van Eemswoude de raad gevraagd om medewerking: de weg is namelijk erg slecht en vooral in de herfst en de winter vrijwel onbegaan. De reed is echter het eigendom van de boeren en dat kost hen jaarlijks al f 15.000. Gistermiddag kwamen Wonseradeels vroede vaderen en ze werden ontvangen in de stal van Sj. Buwalda tussen de koeien. Ze kregen een “pantsje té”, met een snoepje en een plak cake.

Het hielp wel. Terug in de hoofdplaats Witmarsum zei burgemeester P.Tjeerdsma in de raadsvergadering dat B. en W. met een voorstel zullen komen: “We moeten er iets aan doen”. De raadsleden meenden ook, dat er iets gedaan moest worden.

1978 gemeente raad uitgenodigd
1978 gemeenteraad uitgenodigd.
gv gemeenteraad 2
Een maaltijd tussen de koeien bij Buwalda.
Scan0015361
Foto’s B.Buwalda.

April 1978.

LAAT EEN REACTIE ACHTER
DELEN
Vorig artikelH. Jorna 29 April 1884
Volgend artikelSingel 7 en 9