Feestelijke installatie kinderjury Famke

0
1007

Afgelopen donderdag 1 oktober heeft Klasina Seinstra  -winnares van de laatste Elfstedentocht-  in Tjerkwerd de kinderjury “FAMKE…” feestelijk geïnstalleerd!

De kinderjury wordt gevormd door de vier kinderen die dit jaar in Groep 6 zitten van de basisschool De Reinbôge in Tjerkwerd.
Taak van de kinderjury:  De winnaar aanwijzen uit de inzendingen van 6e groepers van álle basisscholen uit de gemeente Sudwest-Fryslân. In die inzendingen zal in max. 25 woorden in het Fries te zien zijn “wat gaat er in het famke om?”. De verwoording van de winnaar zal de kunstenaar in het kunstwerk vereeuwigen.
Het ‘famke’:  Dat is het famke op de schouders van het silhouet FIERDER. Dat silhouet maakt deel uit van het kunstwerk FYFTJIN EN FIERDER dat met stoere cortenstalen silhouetten het verleden van de 15 tochten én de toekomst van de Elfstedentocht zal verbeelden.

Alle leerkrachten van Groep 6 op de 55 basisscholen van de gemeente zijn deze week door het Dorpsbelang Tjerkwerd en het Afûk samen over “FAMKE…” geïnformeerd. Voor inzendingen is er 4 maanden tijd. FYFTJIN EN FIERDER zal   -na een crowdfunding in februari/maart 2021-  in de winter daarna langs de Workumer trekvaart worden onthuld. Wellicht door W.A. van Buren zelf want juist zijn silhouet heeft de kunstenaar voor de tocht van 1986 gekozen. Het kunstwerk is door het college van B&W al een ‘landmark’ genoemd.

Méér informatie over het kunstwerk en de bijzondere manier waarop het samen met de Tjerkwerders tot stand komt: www.fyftjin.nl

Contact Dorpsbelang Tjerkwerd/voorzitter: 06 21284675
Contact kunstenaar/Pieter Jan Stallen:  06 53840819
Contact De Reinbôge / Linda de Boer, directeur :  0515 579813

LAAT EEN REACTIE ACHTER