Fytsdiner 2023: samen eten en bijpraten

0
564

Vijftien duo’s verzamelden zich zaterdag in de namiddag in het Waltahûs voor de start van de derde editie van het Fytsdiner. Een driegangen maaltijd, die op verschillende adressen in het dorp wordt geserveerd. Elk koppel zet een zelf gemaakt gerecht op tafel, waar vervolgens twee andere koppels voor aanschuiven. Per adres en per gerecht wisselt de samenstelling van de gasten. Een leuke én lekkere manier om elkaar (beter) te leren kennen en bij te praten.

Dertig deelnemers
Eerder al, in 2019 en 2020, organiseerde de Wurkgroep Kultuer Tsjerkwert (Riemkje de Groot) met succes een Fytsdiner. In de twee jaar daarna kon het eet- en ontmoetevenement vanwege corona niet doorgaan, maar afgelopen zaterdag was het dan toch weer zo ver. Met dertig deelnemers, meer dan de vorige edities.

Soepen en proeverijtjes
Even na vijf uur zaterdagmiddag stapten de deelnemende dorpsgenoten op hun fiets. Sommigen gingen met de auto of wandelden van adres naar adres, afhankelijk van de afstand. Allereerst was er het voorgerecht, dat zelf werd opgediend of bij een ander duo uit het dorp werd gegeten. Van stokbrood, tapenades en bijzondere soepen (met groenten uit eigen tuin bijvoorbeeld) tot proeverijtjes met carpaccio bonbon, zalm blini en quiche met prei en Friese nagelkaas.

‘Stinkende best’
Ook op de hoofd- en nagerechten hadden de deelnemers hun ‘stinkende best’ gedaan. Na de stoofpotjes, pasta en lasagne kwamen in andere eetkeukens en huiskamers de ‘grand desserts’ op tafel, met onder meer zelfgemaakte chocolademousse, ijs, roomkwark, fruit en brownies. Per adres hadden de groepjes anderhalf uur de tijd, waarna het volgende gerecht wachtte.

Het zeer geslaagde Fytsdiner werd afgesloten met een gezellige nazit in het Waltahûs. Volgend jaar weer graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER