Geslaagd ‘Fytsdiner’

0
1179

Culinaire hoogstandjes en lekker bijpraten

Het ‘Fytsdiner’ van de Werkgroep Cultuur Tjerkwerd van afgelopen zaterdagavond is een zeer geslaagd evenement geworden. Een 24-tal dorpsgenoten stapte in de namiddag vanuit het Waltahûs op de pedalen, om bij en met elkaar te eten. Voorgerecht, hoofdgerecht en dessert werden op verschillende adressen in groepjes van zes genuttigd. Het werd een erg gezellig én lekker culinair avontuur.

In duo’s
De 24 deelnemers aan het Fytsdiner – elders ook wel ‘happen & trappen’ genoemd – trokken er in duo’s op uit. Alle duo’s wisten tevoren welke menu-gang er van ze werd verwacht: voor-, hoofd- of nagerecht. Uiteraard was er op alle adressen eerst volop geoefend en voorgekookt. Dat resulteerde tijdens het evenement overal in verrassende culinaire hoogstandjes. Én zeer gezellige ontmoetingen. 

Verrassend
Alle duo’s kregen in huis twee koppels op bezoek. Het schema werd pas vlak voor de start vrijgegeven. De groepjes van zes die op deze manier bij elkaar aan tafel schoven, waren per gang/adres van wisselende samenstelling. Dat maakte de avond verrassend, met hernieuwde kennismakingen of soms gewoon even lekker bijpraten. Dat de deelnemers op de fiets van adres naar adres gingen was leuk, behalve voor wie ver naar de Hemdijk, Baburen of Ymswâlde moest. En dat in forse (tegen)wind. Gelukkig was er voor deze deelnemers dispensatie, zij mochten met de auto.

Het fiets&eet-event werd met alle deelnemers afgesloten met koffie en bonbons in het dorpshuis. Voor herhaling vatbaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER