Geslaagde kaatspartij op 23 juli

0
718

Op zondag 23 juli 2017 werd er een ledenpartij voor senioren en een jeugdpartij georganiseerd door K.F. De Twa Doarpen. Ondanks de enorme hoosbuien die in de middag over het sportveld heen gingen en waardoor het spel af en toe even moest worden stilgelegd, was het een geslaagde kaatsdag. En gelukkig sloeg het weer al gauw weer om en kwam in de finales zelfs de zon weer tevoorschijn!

Jeugd
Er werd gekaatst in twee groepen: de pupillen en de schooljongens en –meisjes. Sponsor van deze partij was Ronald Zwart Auto’s.

Bij de jongste groep (pupillen) stonden er vier partuur op de lijst. Er werd gekaatst in één poule. Wessel Folkertsma en Jonathan de Boer wonnen alle partijen en hadden daarmee de kransen dik verdiend! De tweede prijs was voor Iris Ebbendorf en Willem Schakel.

Bij de oudste groep (schooljongens en –meisjes) waren er zes partuur, die kaatsten in twee poules. In de finale stonden Oane Tjalma en Eva Kramer tegenover Janita de Jong en Lucas Bijlsma. Janita en Lucas bleken hier de sterkste partij en wonnen de finale.

Senioren
Bij de senioren stonden er acht patuur op de lijst. Seakle Witteveen, Robin Bijlsma en Jentsje van der Stap streden in de finale tegen Jan Hessel de Groot, Michiel de Jong en Atty Gietema. Een spannende finale, waarbij Seakle cs de krans mee naar huis nam. Het werd 5-3 6-2.

In de verliezersfinale stonden Sjoerd Bouma, Pietsje de Boer en Hotske Burghgraef tegenover Ids Walsma, Jan Postma en Ekerina Bootsma. Ook hier een spannende finale, waarbij het 5-3 6-4 werd in het voordeel van Sjoerd cs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER