Informatieavond aanpak N359

0
1208

Provincie Fryslân is beheerder van de N359, de provinciale weg tussen Bolsward en Workum. De huidige weginrichting voldoet helaas niet aan de richtlijnen die passen bij een weg met een snelheid van 100 kilometer per uur. Om die reden wil de provincie de weg aanpakken en wordt de weg verbreed naar acht meter, wordt de herkenbare groene as-streep geplaatst die kenmerken is voor een 100 kilometerweg. Ook krijgen de kruispunten een veiligere inrichting.

In het najaar van 2019 wordt gestart met de werkzaamheden tussen Workum en de Van Panhuysbrug en de aanpak van de kruispunten bij Parrega. In 2020 is de provincie voornemens om te starten met de werkzaamheden van het deel tussen Tjerkwerd en Bolsward. In het voorjaar van 2019 zijn er al diverse gesprekken geweest met de dorps-/ en plaatselijke belangenbehartigers. Om te weten welke werkzaamheden in 2020 uitgevoerd moeten worden, willen provincie Fryslân en gemeente Súdwest-Fryslân graag samen met u als bewoner en gebruiker, een verdiepingsslag maken om tot een plan te komen.

Daarom nodigt de provincie u van harte uit voor een informatieavond. Tijdens deze informatie wil de provincie de reden van de aanpak van de weg uitleggen en met u in gesprek gaan over oplossingen die passen bij de functie van de weg.

Datum                  Maandagavond 7 oktober 2019
Tijd                       19.30 – 21.30 uur
Locatie                  Dorpshuis ’t Waltahûs
                     Kade 2, Tjerkwerd

In verband met de zaalgrootte en voorbereidingen vragen wij u zich online aan te melden via http://bit.ly/tjerkwerd. Heeft u geen beschikking tot internet of e-mail, dan kunt u zich telefonisch aanmelden bij het Klanten Contact Centrum van provincie Fryslân via telefoonnummer 058 – 292 5925.

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met de heer Vries, via het telefoonnummer 058 – 292 5945 of via e-mail: hendrik.vries@fryslan.frl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER