Intocht Sinterklaas 2019

0
1080

Sinterklaas heeft moeite met de wintertijd, dan is hij te vroeg op een afspraak, de volgende dag te laat. Dit vertelt hij de kinderen van Tjerkwerd in een nieuwsflits op de website van Tjerkwerd. Hij hoopt op tijd te zijn voor de intocht. Hij wijst de kinderen er ook op dat de pieten klokken in het dorp hebben opgehangen. Bij die klokken staan chocolade letters en die letters vormen samen het woord dat de Sint kwijt is.

Op zaterdag 23 november staan de kinderen vol verwachting bij het Waltahuis te wachten. Het jeugdkorps `de Toansetters` speelt enthousiast sinterklaasliedjes. Het duurt best wel lang en de kinderen roepen een paar keer `Sinterklaaaas`! Dan komen er opeens 2 pieten uit verschillende richtingen al zoekend aanlopen. Ida vraagt aan de pieten waar de Sint is. Sinterklaas lag vanmorgen niet in zijn bed aldus de pieten. Ze hebben geen idee waar hij is. Dan komen Thea Zijsling en Aly Schakel er bij staan, zij hebben de Sint ´s morgens vroeg al gezien terwijl ze het Waltahuis aan ´t schoonmaken waren. Kom maar even mee naar binnen zeggen ze.

Daar zien de kinderen een filmpje dat Sinterklaas inderdaad veel te vroeg in het Waltahuis was. Zijn staf en boek liggen er nog.  Toch in de war met de wintertijd zeker. Wat nu? Mireille vraagt het jeugdkorps om nog maar even een deuntje te spelen. En dan ineens het geluid van een helikopter zou de Sint dan toch.. de pieten rennen naar het raam en ja hoor daar komt de Sint met een ladder van het dak van het Waltahuis af.

Sinterklaas vertelt dat hij inderdaad veel te vroeg al in Tjerkwerd was en weer naar huis was gegaan. Gelukkig waren er vrienden met een helikopter bereid hem op het dak van het Waltahuis af te zetten. Eind goed al goed!

Eenmaal bijgekomen van alle schrik vraagt Sinterklaas Elsa Kramer, Jorrit, Sanne en Rutmer Schiffart en de kinderen van groep 5 om even bij hem te komen. Natuurlijk vraagt hij de kinderen of ze alle klokken en chocoladeletters in het dorp hebben gezocht en het woord hebben gevonden. Roan Brandsma had ze allemaal gevonden en hij vertelde dat het woord S/WINTERTIJD was.

Dan is het tijd dat Sinterklaas met zijn pieten weer verder het land in gaat. Op de valreep vraagt Mireille of de Sint misschien ook cadeautjes voor de kinderen heeft meegenomen. Natuurlijk, die had hij ’s ochtends vroeg al op het podium verstopt. Bedankt Sinterklaas en pieten en tot volgend jaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER