Kaatsweekend in Tjerkwerd

0
1522
IMG_9864.JPG

Het was een heus kaatsweekend op 27 en 28 mei in Tjerkwerd. KF De Twa Doarpen had de leden van de kaatsverenigingen uit Wolsum, Balk, Workum en Gaast/Ferwoude uitgenodigd voor een jeugdpartij op zaterdag en een A en B klasse partij op zondag. Helaas viel de opkomst vanuit de uitgenodigde verenigingen wat tegen. Ondanks dat waren het twee prachtige kaatsdagen!

Jeugd
Zaterdag 27 mei werd er door de jeugd gekaatst in twee leeftijdscategorieën. Sponsor van het jeugdkaatsen was Priore accountants. Het was een erg warme dag, maar de jeugd bleef odanks dat erg fanatiek!

Bij jongste groep (pupillen) waren er slechts 3 partuur, die kaatsten in één poule. Wietze Zeinstra en Jelmer Kuipers wonnen beide partijen en daarmee de kransen! Tweede werden Ymte Tjalma en Ilse Poelstra. De derde plek was voor Iris Ebbendorf en Teake Tilstra.

Bij de oudste groep (schooljongens en –meisjes) stonden 8 partuur op de lijst. De finale ging tussen Lineke Schakel/Annefrouk Poelstra en Oane Tjalma/Liam Kramer. De dames wisten het de heren flink lastig te maken, maar uiteindelijk waren het toch de jongens die de kransen mee naar huis mochten nemen. Het werd 5-4 6-2

De finale in de verliezersronde ging tussen Rinke Schram/Janita de Jong en Michel Hendriks/Willem Poelstra. Het werd 5-5 6-2 in het voordeel van Rinke en Janita.

Senioren
Een dag later, 28 mei, kwamen de senioren naar It Skieppefjild. Er werd gekaatst in een A en een B klasse. Ook toen was het warm weer, maar doordat er wat wind stond, voelde het een stuk behagelijker aan dan de dag daarvoor. Deze partij werd gesponsord door Jelle’s Boubedriuw.

In de B klasse waren 8 parturen. Rein Bakker, Robin Bijlsma en Ekerina Bootsma wisten de finale te bereiken en kwamen daar Sjoerd Bouma, Seakle Zijsling en Hotske Burghgraef tegen. Het werd een spannende finale die uiteindelijk in het voordeel van Sjoerd cs uitpakte.

In de verliezersfinale stonden Pietsje de Boer, Michiel de Jong en Erna Harkema tegenover Jan Hessel de Groot, Gyanne Hiemstra en Akkelys Hiemstra. Pietsje cs ging in deze verliezersfinale met de winst naar huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER