Kunstrijk Tjerkwerd 2014

0
1018

In het dorp Tjerkwerd is een opmerkelijke groep kunstenaars actief. Op velerlei gebied brengen zij hun passie voor kunst tot uiting: schilderijen, fotografie, kantklossen, sieraden ontwerpen, luxe monumentale trappen in miniatuur, beelden, enz. Het resultaat van al die creatieve inspanningen is van 9 tot en met 18 mei te zien in de kerk van Tjerkwerd die voor dat doel wordt omgebouwd tot een ware galerie.

In het dorp zal op diverse plaatsen ook kunst in de openlucht te bewonderen zijn. Onder het thema Windkunst Tjerkwerd zijn buurten en individuele personen bezig hun beste kunnen te wijden aan bijzondere creaties die kunst tot leven laten komen door de wind die door de ontworpen elementen waait.

In een tent naast de kerk komt een andere vorm van kunst tot uiting. Hier gaat de nostalgie de boventoon voeren. Oude dorpsfilms uit de jaren 60 en 70 laten zien hoe het was gesteld met het leven in het dorp in die tijd. Tevens komen de buurtschappen aan bod in een uitgebreide fotopresentatie van historisch materiaal uit de collectie van wijlen dorpskenner en –verzamelaar Gerrit Mulder. Ook zal er extra aandacht zijn voor de historie van het Van Camminghamonument, een zeldzaam grafmonument dat zich in de kerk bevindt, een waar kunstwerk met een rijke geschiedenis.

Tot slot kunt u meer gewaar worden over het oorlogsmonument dat 4 mei 2014 wordt onthuld. Ter gelegenheid daarvan is een boek geschreven dat de verhalen vertelt van inwoners die het slachtoffer werden van de Duitse overheersing. Dat boek zal tijdens de openingstijden in de kerk te koop zijn. Kortom, Kunstrijk Tjerkwerd laat Tjerkwerd bruisen, brengt bewoners van dorp en ommelanden in de ban van een bijzondere happening die niemand, die wat met Tjerkwerd heeft, mag missen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER