Melvin Koning wint darttoernooi

0
1599

Zaterdag 28 december stond er voor de derde keer het open kampioenschap darten in Tjerkwerd op het programma. Dit jaar hadden we naast het Waltahûs nog een sponsor, namelijk klussenbedrijf JaBo uit Nijland. Ook werd dit jaar voorafgaand het toernooi voor de tweede keer een jeugdtoernooi gehouden. Het jeugdtoernooi startte rond 12.30 uur. Er hadden zich 10 jeugdspelers aangemeld, maar uiteindelijk zijn we het toernooi begonnen met 12 spelers! De basisschooljeugd streden in een poule van 4 om de eerste en tweede prijs. Uiteindelijk won Willem Schakel al zijn drie poulewedstrijden en werd dus winnaar! Teake Tilstra werd tweede, hij moest de winst in de eerste partij aan Willem laten, de overige twee partijen in de poule won hij wel!

Bij de jeugd van de middelbare school deden 8 spelers mee. Zij werden in twee poules van 4 verdeeld, in poule 1 won Anne Galama al haar wedstrijden en werd dus eerste van haar poule, zo verdiende Anne een plek in de finale. In poule 2 was het spannender, daar hadden zowel Hinke Bouma als Wessel Folkertsma elk 4 punten behaald, maar omdat hun onderlinge duel werd gewonnen door Wessel, mocht hij door naar de finale. De finale leek een prooi te worden voor Anne, zij stond de gehele wedstrijd ruim voor, maar verzuimde om uit te gooien. Wessel kwam steeds dichterbij en had aan één pijl genoeg om de wedstrijd te beslissen. Daardoor ging Wessel er met de eerste prijs van door, en werd Anne tweede!

Om 15.00 uur startte het seniorentoernooi. Er waren 40 opgaves van in en rondom Tjerkwerd, zij gingen de strijd aan in 10 poules van 4 om een plek te bemachtigen in de knock-out fase. De sponsor Jacob Boersma had speciaal voor deze gelegenheid shirts laten maken waarin hij en drie andere mannen aantraden, aan het materiaal zou het in ieder geval niet liggen! In de eerste ronde van de knock-out fase werden de finalisten van 2 jaar geleden, Jelle Brandsma en Bert Jan Ouderkerken,  beide al uitgeschakeld. In de 8e finales moest Ype Bote Bonnema de winnaar van 2018 het hoofd buigen voor een andere lokale favoriet Klaas Boersma. Auke Walsma verraste Tjitte Baarda, ook al werd Tjitte luid toegezongen door zijn fanclub, Auke verblikte of verbloosde niet op de cruciale momenten. Helaas voor hem kon hij dit tegen Klaas Boersma in de kwartfinales geen goed vervolg geven, Klaas Boersma won met 3-0 en was de eerste halve finalist. Een andere spannende partij in de kwartfinale was die tussen Thomas Huitema en zijn oom Arjen Veninga, in deze partij kwam “alles aan de hang” om maar even in kaatstermen te spreken. Beide spelers kregen matchdarts, maar deze werd uiteindelijk door Arjen benut! Zo maakte Arjen zijn ongeslagen status tegen Thomas waar, het schijnt namelijk dat Arjen de angstgegner van Thomas is…. De halve finales waren vrij eenzijdig, de enige Tjerkwerder deelnemer Klaas Boersma, had zijn kruid verschoten en verloor met 4-0 van Hendrik Bouma. De andere halve finale was die tussen Melvin Koning en Arjen Veninga, deze werd in het voordeel van Melvin beslist met 4-1. Nadat we met zijn allen de wedstrijd van Jeffrey de Zwaan tegen Peter Wright hadden uitgekeken, startte de finale tussen Melvin Koning en Hendrik Bouma. Al snel nam Hendrik hierin een 3-1 voorsprong, maar Melvin knokte zich terug in de wedstrijd. Het werd weer 3-3 en het kwam aan op de laatste leg. Hierin ging het gelijk op, maar mocht Hendrik als eerste aanleggen voor de dubbel, helaas voor hem miste hij deze. Melvin sloeg wel bij zijn tweede matchdart toe, en besliste de wedstrijd met dubbel 10 en pakte hiermee de begeerde wisseltrofee!

Uitslag darttoernooi:
1e Melvin Koning
2e Hendrik Bouma
3e Arjen Veninga
3e Klaas Boersma

Ook waren er nog droge worsten te verdienen met de hoogste score en hoogste finish. De hoogste finish was voor Hendrik Bouma met een 105 finish (1; T18; Bullseye). De hoogste score was 180, deze score was maar liefst door 3 mensen gegooid, namelijk Jesse de Groot, Willem de Boer en Melvin Koning. Na de prijsuitreiking kon men onder het genot van een hapje en drankje de wedstrijd tussen Durrant – Dobey en Price en Whitlock nog bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER