Sint op duo-fiets in Tjerkwerd

0
1422

Zaterdagochtend 24 november, tien uur… Het jeugdkorps stond voor het Waltahûs. De kinderen en hun ouders kwamen aangesneld. Zwarte vegen, mijters en baretten op, en allemaal gespannen gezichtjes. Allemaal in afwachting van Sinterklaas! De hele week konden de kinderen de voorbereidingen van de Sint op de website volgen. Sint had genoeg van al dat snoepen en luieren. Kom op! Gezond eten en in beweging! En daar kwamen ze aan, helemaal in shape! De pieten op de tandem en Sinterklaas bij Thea op de duo-fiets. Maar oh jee, waar zit toch die rem?!

In het Waltahûs kregen alle kinderen een heerlijk mandarijntje. Pepernoten waren er niet, want je wil niet weten hoeveel suikers daar in zitten..! En hupsakee, allemaal de beentjes van de vloer met de pietendans. Jammer, de pieten hadden dit best nog even kunnen oefenen! Daarna was het de beurt  aan Yldau en Jimte Kootstra. Schoorvoetend klommen zij bij Sinterklaas op het podium. Spannend hoor! Ook Daniël Bergsma mocht bij Sinterklaas komen. Hij voelde zich zo op zijn gemak, dat hij zelfs nog een mopje met ons deelde.

En toen zei de Sint: “Ik mis toch iets…iets lekkers. Want het is toch feest? En bij feest hoort snoepen!”. De kinderen mochten mee helpen zoeken naar de zak met pepernoten. Gevonden! Gelukkig, de pieten konden in het rond strooien. Tot slot mochten de kinderen van groep 5 naar voren komen, en mochten zij de pietendans ten tonele brengen! Helaas het was 11.15 uur en de Sint en zijn Pieten moesten weer op pad. Maar gelukkig waren ze niet vergeten voor alle kinderen een cadeautje achter te laten. Bedankt Sinterklaas, bedankt Pieten! En heel graag tot volgend jaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER