Sinterklaas intocht 2011

0
892
sinterklaasintocht 2011 foto Riemkje Lemstra

Afgelopen zaterdag zag Sinterklaas ook tijd om Tjerkwerd te bezoeken. Het ging niet zonder slag of stoot; een van de pieten verscheen eerst alleen, was in paniek, er zou een ongelukje zijn gebeurd.Het korps speelde Sinterklaasliedjes en de kinderen zongen uit volle borst mee!

Niet veel later kwam er een ziekenauto aangereden, een vriendelijke dokter van de EHBO bracht Sinterklaas met een “brokkenpiloot” Piet. Gelukkig kon Piet in een rolstoel worden vervoerd. Sterke wachtende vaders sjouwden Piet van de brancard in de rolstoel welke Hinke Brandsma van de EHBO gelukkig in huis had staan.

Zo konden de pieten toch hun assisterende taken voor de Sint doen.De aap kwam uit de mouw toen bleek dat de gewonde Piet opbiechtte gevallen te zijn met het verstoppen van de kadootjes voor de kinderen op het dak van It Waltahus.

Gelukkig werden de kadootjes gevonden!

Een aantal kinderen kwamen bij Sint op het podium, hadden mooie tekeningen meegenomen. Onder begeleiding van het korps “Eensgezindheid” werden er vele liedjes gezongen en werd het een gezellige boel! Sinterklaas beloofde ook volgend jaar Tjerkwerd weer aan te doen!

Anita Hekkema

Foto Riemkje Lemstra

LAAT EEN REACTIE ACHTER