Skieppesturt 2012: Thomas van Zuiden

0
1154
Thomas 2012 a

TJERKWERD – PC-koning Thomas van Zuiden is op het traditionele nieuwjaarsbal in It Waltahûs in Tjerkwerd benoemd tot Skieppesturt fan it Jier 2012. Deze eervolle onderscheiding wordt al sinds 1978 uitgereikt aan een inwoner van Tjerkwerd voor zijn bijzondere inzet.

De jury bestaat uit de redactieleden van dorpskrant It Skieppesturtsje, te weten Gerben D. Wijnja, Fokko Rollema, Riemkje Lemstra, Mireille Galema en Anneke Feenstra. Anneke Feenstra hield tijdens het bal een inleiding waarbij alle activiteiten die Tjerkwerd rijk is de revue passeerden. Diverse activiteiten welke georganiseerd worden door talrijke vrijwilligers, die gedurende het hele jaar Tjerkwerd tot een levendig dorp maken.

Ondanks deze keur aan vrijwilligers kwam de keuze voor de Skieppesturt van 2012 uit een hele andere hoek. De eer kwam toe aan Thomas van Zuiden vanwege zijn schitterende prestatie op de PC in Franeker. Naast de daar behaalde overwinning werd hij ook uitgeroepen tot PC-Koning. Van tevoren hadden weinigen er rekening mee gehouden dat Hendrik Tolsma, René Anema en Thomas van Zuiden de PC zouden winnen. Maar ze wonnen wel en Thomas heeft zichzelf nadien ook vaak afgevraagd: “Hoe koe dit dochs allegear?”

Thomas 2012 b
Thomas van Zuiden

Ook in Tjerkwerd werd afgelopen zomer al een feestje gevierd vanwege deze bijzondere gebeurtenis. Thomas werd geëerd en gefeliciteerd door vele trotse dorpsbewoners, tijdens een feest op het sportveld, maar de redactie van de Skieppesturt vroeg zich af of deze kans ooit nog eens voor zou komen en bovendien was dit een boppeslach waarmee hij Tjerkwerd op de kaart heeft gezet. Dat was ook de reden dat hij, naast alle huldigingen die hij inmiddels al had meegemaakt, dus ook nog de Skieppesturt 2012 in ontvangst mocht nemen. Thomas gaf aan ook hier heel blij mee te zijn en ,,Al die huldigingen, dat bliuwt leuk!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER
DELEN
Vorig artikelOp weg naar de Stal 2012
Volgend artikelWinter 2013