Skieppesturt 2023 voor Jan en Agatha Witteveen

0
686

Op zaterdagavond 6 januari werd in het dorpshuis van Tjerkwerd de Skieppesturt 2023 uitgereikt aan het echtpaar Jan en Agatha Witteveen.

Dat gebeurde traditiegetrouw op het nieuwjaarsbal van het dorp waarbij de dorpskrantredactie van ‘t Skieppesturtsje de jaarprijs bekend maakte.

De toekenning stond dit jaar in het teken van duurzaamheid en gemeenschap.

Het dorp had zich in het afgelopen jaar zeer duidelijk opgesteld waar het gaat om de duurzaamheid van het dorp. Woningbouw, behoud van jongeren, het voortbestaan van de basisschool en het werk van menig vereniging spelen een rol in het proces van kwaliteitsbewaking. Een dorp dat zich manifesteert als een levend dorp kan daar niet zonder.

De Skieppesturt van 2023 speelde daarin een niet onbelangrijke rol. Op tal van plaatsen zetten zij zich in voor het dorp en die jarenlange passie verdiende de waardering van de hoogste dorpsonderscheiding.

Er liggen jarenlange connecties met dorpshuis It Waltahûs, activiteiten voor de basisschool, dorpsbelang, sport, cultuur, buurt, korps, het rondbrengen van infobladen voor dorp en kerk, het onderhoud van het kerkhof, de inzet voor het archief van Tjerkwerd en de rommelmarkt. ”It binne allegear duorsume triedden yn it doarpsweb dy’t liede ta it klopjend hert fan ús mienskip,” aldus de redactieleden in hun toelichting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER