Spannende finale jeugdkaatsen

0
1273
jeugdleden

De jeugdleden van KF ‘De twa Doarpen’ die meededen aan de Miedema Lighting-partij.

Acht partuur telde de lijst van de ledenpartij voor de jeugd van K.F ‘De Twa Doarpen’ afgelopen zaterdag in Tjerkwerd. Allemaal streden ze natuurlijk voor de prachtige kransen, maar daarnaast vielen er ook nog leuke prijzen te winnen die waren samengesteld en gesponsord door Miedema Lighting uit Tjerkwerd.

Van deze acht parturen wist het partuur Lisanne Burghgraef en Jelly vod Gaast twee omlopen te winnen, net als Klaas Jan Haytema en Berber Speerstra. Hierdoor kwamen zij in de finale tegenover elkaar te staan. Het bleek een zenuwslopend spannene finale te worden. Bij 5-3 6-4 leek de overwinning voor Klaas Jan en Berber binnen handbereik, maar Lisanne en Jelly vochten zich terug en wisten zelfs tot 5-5 te komen. Opnieuw namen Klaas Jan en Berber een voorsprong. O.a. door een mooie bovenslag van Klaas Jan wisten ze de 6-2 voorsprong te pakken. Lisanne en Jelly gaven niet op en maakten er 6-6 van. Helaas voor Klaas Jan raakte op deze stand de bal die hij had opgeslagen de voorlijn van het perk waardoor de beslissende punten, en daarmee de kransen, naar Lisanne en Jelly gingen.

IMG 4759

In de eerste omloop wisten alle tweede finale parturen met 5-16-2 hun tegenstanders te verslaan. In de tweede omloop kregen Lisanne en Jelly meer tegenstand van Hidde Lemstra en Ilse Galema, maar ook hen wisten ze te verslaan en wel met 5-3 6-0. Klaas Jan en Berber troffen in de tweede omloop Yvonne Galama en Marrit Speerstra. Yvonne en Marrit hadden in de eerste omloop een hele spannende partij gekaatst, maar nu lukte het allemaal niet meer zo. Ze verloren met 5-0 6-2.

In de verliezersronde wisten Menno Galema en Jildou Speerstra en Arnold Huitema en Jeanette v/d Gaast de finale te bereiken. Menno en Jildou stonden de hele dag al goed te kaatsen, maar waren op een stand van 5-5 6-6 in de eerste omloop door hun beide zussen Yvonne en Marrit, naar de verliezers- ronde gestuurd. De tweede omloop wisten ze met duidelijke cijfers te winnen van Marc de Boer en Martin Jan Koster. Ook in de finale konden Arnold en Jeanette weinig tegen hen inbrengen. Menno en Jildou wonnen met 5-0 6-2.

IMG 4769

Hun tegenstanders Arnold en Jeanette hadden in de eerste omloop verloren van Lisanne en Jelly. In de tweede omloop kwamen ze Anouk Koster en Sigrid de Boer tegen. Deze dames sloegen goed van zich af, maar moesten bij de stand 5-3 6-2 hun meerdere erkennen in Arnold en Jeanette.

IMG 4773

IMG 4786

IMG 4777

IMG 4797

eerste prijs verliezersronde jeugd

(Foto’s: Jetske Dijkstra)

LAAT EEN REACTIE ACHTER