Aggie Walsma wint op Weissensee

0
993
Aggie Walsma kl

In het midden Aggie Walsma, geflankeerd door de nummer twee Corina Strikwerda (links) en Ellen de Waard (rechts), die als derde eindigde. (Foto Tims Imaging – Neeke Smit)

Aggie Walsma uit Tjerkwerd won dit weekend de Talent Trophy op de Weissensee.
BN 28-01-2009

De Talent Trophy is nieuw op de Weissensee. Jeugdig marathonschaatstalent krijgt de kans om een echte wedstrijd op natuurijs te rijden. De rijders en rijdsters worden vooraf getraind door marathon cracks uit Nederland als Henk Angenent en Lars Hogeboom.

Als afsluiting van deze ,marathonstage’ wordt er een wedstrijd gereden. In de dames wedstrijd over 40.5 kilometer reed Walsma, lid van Schaatstraining Bolsward, zeer attent en zat in de laatste ronde in een kopgroep van vijf dames.

In de laatste ronde kwam er één schaatsster ten val en streden de overige vier om de podiumplaatsen. In een spetterende eindsprint kwam Aggie Walsma als eerste over de eindstreep met 2,5 seconden voorsprong op de nummer twee.

Een schitterende overwinning in deze eerst editie van de Talent Trophy. Aggie was door het dolle heen: ,Sa win je noait wat en sa win je dizze prachtige wedstrijd’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER
DELEN
Vorig artikelHurdriderij foar bern
Volgend artikelPastorie 1928