19 juni Ouder – kind partij

0
1200

Dinsdag 19 juni was het zover; de eerste ouder-kind partij voor KF de Twa Doarpen. Vanaf groep 5 tot en met klas 2 van het voortgezet onderwijs mochten de jeugd met zijn/haar ouders, buurman, buurvrouw, oom,tante etc meedoen. Mits deze 18 jaar of ouder is.

Zo geschiedde; veel opgaves en leuke parturen!

Om 18.15 waren de meeste jeugdleden aanwezig en vanaf 18.30 deed Ype-Bote een welkomstwoord namens het jeugdbestuur. Ook werden de spelregels nog duidelijk uitgelegd. Deze zijn anders dan bij ‘gewone ‘partijen. Zo mag de bal niet boven geslagen worden en ook mag de volwassene niet bij het kind in het perk slaan. Ook zijn de parturen al ingedeeld tijdens het loten. En wordt 3 keer gekaatst door iedereen. Na een half uur wordt het fluitsignaal gegeven en maakt het partuur het eerst af.

Na het welkomstwoord kon iedereen los! De parturen zijn in 2 categorieën ingedeeld. Groep 5,6 & 7, de jongste jeugd. Groep 8, klas 1 en 2 de oudste jeugd.

Bij de jongste jeugd waren in de eerste partij Ilse en Wiebren Poelstra sterk aan het kaatsen. Tegen Niek & Alice Ebbendorf wonnen zij met 6-0. Ook het partuur van Aniek en Klaas-Sjoerd Koopmans deden het goed, deze hebben met 7-0 gewonnen van Marije & Douwe van der Meer. Het partuur van Riemer Teppema en Ilse Galema tegen Hinke & Sjoerd Bouma waren erg aan elkaar gewaagd, deze kaatsten een gelijke stand met 3-3.

Bij de oudste jeugd Was het partuur van Bouwe en Jelle Feenstra sterk. Deze wonnen met 6-0 van Hylke & Nynke van der Meer. Ook Willem Poelstra en Jan Hessel de Groot wonnen met 5-0 van Liam & Wim Kramer. Met 4 voor en 1 tegen wonnen Rein Bakker en Iris Ebbendorf de partij met Sigrid en Yde Schakel.

Na een half uur het fluitsignaal was het bij iedereen snel klaar met de eerste partij. Even wat drinken en dan snel verder met de volgende partij.

Bij de jongste jeugd namen in de tweede partij Jorn & Hinke Ouderkerken het op tegen Teake Jelle & Richard Teppema. Jorn & hinke hadden het moeilijk, de partij werd dan ook uitgespeeld met 6 tegen 0 voor de Familie Teppema. Hinke & Sjoerd deden het prima tegen het partuur van Teake Tilstra en Thomas Huitema. Met 3 voor wonnen Teake en Thomas van Sjoerd en Hinke. De parturen van de Familie Koopmans en Familie Poelstra deden het ook deze partij erg goed. Met 5-1 won de Familie Koopmans van de Familie Schakel en met 7-1 won de familie Koopmans van de familie Van der Meer.

Bij de oudste jeugd was de familie Feenstra sterk tegen de Familie Folkertsma. Wessel & Ida hadden het moeilijk om de snelle ballen van Bouwe te raken. Deze partij eindigde in een stand met 4 – 0 voor de Familie Feenstra. Familie van der Meer deden het deze partij goed tegen de Familie Schakel , met 4-0 wonnen Hylke en Nynke van Sigrid en Yde.

Na het tweede fluitsignaal stonden er pakjes drinken en zakjes chips klaar voor de jeugd. Even bijpraten en wat drinken. Na 10 minuten gingen de parturen weer los voor de 3e en laatste partij. Deze partij mochten Teake en Thomas het opnemen tegen Niek en Alice Ebbendorf bij de jongste jeugd.

Teake en Thomas deden het prima met 5 voor en 1 tegen wonnen ze van de Familie Ebbendorf. De familie Teppema waren tegen de Familie Bouma aan elkaar gewaagd, hier werd een gelijke stand van 3-3 gespeeld. Riemer Teppema en Ilse Galema wonnen met een mooie stand van 7-1 van de familie Van der Meer.

Bij de oudste jeugd werd in de 3e partij goed gekaatst door Willem Poelstra en Jan Hessel tegen Bouwe en Jelle Feenstra met een stand van 5-0 voor Willem en Jan – Hessel. Jammer voor de Familie Feenstra die het de voorgaande partijen zo goed deden. Folkert Velinga en Michiel de Jong mochten het de 3e partij opnemen tegen Rein Bakker en Iris Ebbendorf. Rein en Iris hebben goed gekaatst met 4 voor en 1 tegen punt.

Na het 3e fluitsignaal werden de partijen uitgespeeld tot het eerst en was de ouder – kind partij alweer voorbij. Na het optellen van de punten door Ype- Bote en Roel waren de winnaars al snel bekend. Nadat de jeugd een ijsje heeft genuttigd deed Ype – Bote de prijsuitreiking voor de jongste jeugd.

De 3e prijs ging naar Riemer Teppema & ilse Galema. Met 16 voor en 5 tegen hebben ze het goed gedaan. De 2e prijs ging naar Aniek En Klaas sjoerd Koopmans. Met 18 voor en maar 1 tegen hebben ze leuk gekaatst. De 1e prijs waren voor de Familie Poelstra. Met maar 1 punt verschil met de Familie Koopmans was de familie een terechte winnaar.  Goed en leuk gekaatst allen!

Bij de oudste jeugd deed Roel de uitslag.

De 3e prijs gaat in deze categorie naar Bouwe en Jelle Feenstra. Goed gekaatst heren! De 2e prijs gaat naar Iris Ebbendorf en Rein Bakker. Met 10 voor en 4 tegen hebben Iris en Rein ook leuk gekaatst. En de eerste prijs was deze partij voor Willem Poelstra en Jan- Hessel de groot. Met 12 voor en 2 tegen hebben ze super gekaatst!

Bedankt allen voor de deelname en we gaan het volgend jaar zeker herhalen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER