Lokaal bij de CVO

0
704
Nieuwlokaal

Gerrit Mulder (achter-achterneef van de bekende Friese schrijver, maar zijn artisticiteit meer uitlevend in de kwast dan in de pen) legt hier de laatste hand aan de afwerking van het nieuwe schoollokaal, waarmee de CVO school te Tjerkwerd werd verrijkt.

Dit schoollokaal toont een heel andere bouwstijl dan het bestaande gebouw en is er slechts door een gang mee verbonden. Het tussenliggende gedeelte is juist een lokaal groot. Dus wie weet. Men heeft er nu maar een tuintje aangelegd, waarin Afrikaantjes de naam CVO uitbeelden, maar de plantjes staan er nog wat armtierig bij. De schooluitbreiding is zonder veel officieel vertoon in gebruik genomen. Wel werd er woensdagavond een kijkavond en receptie gehouden.

Schilder Gerrit Mulder in aktie
Schilder Gerrit Mulder in actie.

Nou lijkt het dat G.Mulder het schilderwerk deed. Maar dat was niet zo Op de foto is hij wel aan het werk maar schilderwerk heeft hij niet gedaan. Wat deed  hij daar dan Wel?
Wieger de Jong kwam bij Mulder en zei:ïk heb een rare vraag”. “Stel hem maar gauw” zei Mulder. “Nou” zei de Jong “Op de ruiten van de school zit een rare waas, ze zijn bijna mat. Wij kunnen ze niet schoon krijgen. Zou U eens willen kijken?” Mulder stemde in en wat bleek: De tuimel/klap ramen waren bij het spuiten omgeklapt, wijd open gezet, – De spuiters hadden zo wat meer frisse lucht – en waren niet schoon gemaakt. Dat Mulder pakte een doek met thinner en had in een ommezwaai de ramen schoon. Tijdens dit werkje werd hij op de foto gezet.

Image

 

 

 

 

 

 

Image

LAAT EEN REACTIE ACHTER
DELEN
Vorig artikelKaatsberichtjes
Volgend artikelCV installatie