Anna IJdema en Bert-Jan Ouderkerken beste ‘pearkekeatsers’ 2015

0
1057
pk 13.jpg

Op zondag 17 mei was in Tjerkwerd de eerste kaatspartij van dit seizoen. Traditiegetrouw was dit het Pearkekeatsen.De leden van KF de Twa Doarpen mochten hun krachten meten tijdens de eerste partij van het seizoen; het pearkekeatsen 2015. De lijst telde 18 partuur. Het weer leek mooi, zonnig en droog, maar een straffe wind maakte het de kaatsers soms knap lastig.

In de eerste omloop waren een paar opvallende partijen. Zo kaatsten de broers Marco en Thomas Burghgraef tegen elkaar en in het perk daarnaast was een broederstrijd gaande tussen Djurre en Seakle Zijsling. In het geval van de familie Burghgraef ging de winst met ruime cijfers naar Marco en zijn maat Gatske de Jong. Zij wonnen van Thomas en Hotske Burghgraef met 5-1 6-6.

Seakle en Djurre maakten het wat spannender. Op 5-5 6-6 kon Ekerina Bootsma de kaats niet voorbij slaan en zo ging de winst naar Djurre Zijsling en Ekerina Bootsma. Na 3 omlopen waren er in zowel de winnaars als de verliezersronde nog drie parturen in de race. Voor vader en moeder Bijlsma was het een lastige halve finale in de verliezersronde, want moesten zij nu dochter Kirsten, samen met Roel Hekkema, aanmoedigen, of toch zoon Sven, die samen met Sigrid de Boer kaatste. Geen van tweeën gaf zich gemakkelijk gewonnen. Het waren Sven en Sigrid die doorstroomden naar de finale, door te winnen met 5-3 6-4.

In die finale kwamen zij tegenover Hotske en Thomas Burghgraef te staan. Volgens dit laatste tweetal was dit een strijd tussen de oudere garde en de jeugd. Deze keer ging de winst naar de mensen met de ervaring, maar hier moest wel hard voor gevochten worden. Het werd 5-4 6-6 voor de Burghgraef’s.

Atty Gietema en Auke Walsma mochten het in de halve finale van de winnaarsronde opnemen tegen Lieke van As en Rein Bakker. Atty en Auke wisten zich in de finale te knokken, door met 5-3 6-6 te winnen. In deze finale kwamen zij Anna Ydema en Bert Jan Ouderkerken tegen. Dit tweetal had vorig jaar de kransen mee naar huis mogen nemen en was naar het kaatsveld gekomen om hun titel te verdedigen! Auke en Atty deden hun uiterste best om hen niet in die opzet te laten slagen, maar uiteindelijk moesten zij de winst uit handen geven. Met 5-3 6-4 ging de winst naar Anna en Bert Jan.

Nog nooit eerder in de geschiedenis van KF de Twa Doarpen wist een pearke deze partij twee keer op rij te winnen.

Kijk voor meer foto’s op: http://www.mijnalbum.nl/Album=CDFJDLDL

LAAT EEN REACTIE ACHTER