De Grote Bal Partij 2020

0
809

De Jaarlijkse “kaatsen voor iedereen”, oftewel De Grote Bal Partij vond afgelopen zondag 23 augustus 2020 plaats. Vanaf 8 jaar kon men zich voor deze partij opgeven. Met vorig jaar 16 partuur op de lijst hadden we dit jaar maar liefst 19 partuur. Wat een deelname, prachtig.

Deze wedstrijd wordt gekaatst met een grote gele bal die op het “vlakke” en harde veld flink stuitert en langer onderweg is. Dit zorgt altijd voor spectaculair tussenspel. De jongere en sportieve kaats(t)ers kunnen hier altijd goed mee uit de voeten. Dat bleek wel uit de finale, waar de gebroeders Sven en Lucus Bijlsma het tegen elkaar mochten opnemen.

Sven Bijlsma en c.s. wisten de finale te bereiken met 3 overwinningen van 5-3. In de 4’e omloop hadden ze een staand nummer. Lucas en c.s. wisten de finale te bereiken door 2 x eenvoudig te winnen met 5-1 en 5-0, de 3’e omloop hadden ze vrij. In de 4’e omloop moesten ze flink aan de bak tegen Freerk Kootstra en c.s., maar ze stoomden toch door naar de finale met 5-4. De finale was een zeer spannende strijd en toch wist Sven, net als vorig jaar, de finale te winnen met 5-5 (6-2).

In de verliezersronde stonden Auke Walsma en Rein Bakker met hun partuur tegen over elkaar in de finale. Auke en c.s. wisten hun zwaar bevochten finaleplekje te bereiken met eerst een 5-5 verlies, daarna een 5-5 overwinning, de 3’e omloop werd met 5-2 gewonnen, 4’e omloop vrij. Rein verloor de 1’e omloop met 5-1 en kwam daarna met 2 glansrijke overwinningen van  5-1 en 5-2 en een staand nummer in de finale. De finale was er één die alle kanten uit kon, maar toch wist Auke deze met zijn dames, Janite en Elbrich te winnen.

Naar een zeer lange kaatsdag werden de prijzen uitgereikt door onze sponsoren. Timmerbedrijf Ouderkerken en timmerbedrijf Freerk Kootstra. Bijzonder was dat Johan Ouderkerken zijn eigen dochter de krans mocht omhangen.

Uiteraard gaat er tot slot nog veel dank uit naar sponsoren, wedstrijdleider, vrijwilligers, perkleggers, lenen tentje Sylroede en alle kaats(t)ers die deze mooie geslaagde dag mede mogelijk hebben gemaakt.

VOLGENDE PARTIJ ZAT. AVOND 5 SEPTEMBER OM 20.00, NACHTKAATSEN.

Prijswinnaars winnaarsronde
1’e pr. Sven Bijlsma, Wim Kramer en Benthe Ouderkerken
2’e pr. Lucas Bijlsma, Willem Poelstra en Hessel Tiesma
3’e pr. Freerk Kootstra, Bouwe Enne Feenstra en Riemer Ouderkerken
4’e pr. Thomas Werkhoven, Agatha Witteveen en  Thys Kramer
4’e pr. Pietsje de Boer, Hotske Burghgraef en Teake Tilstra

Prijswinnaars verliezersronde
1’e pr. Auke Walsma, Janita de Jong en Elbrich Teppema
2’e pr. Rein Bakker, Willem Schakel en Jesse Wijngaarden
3’e pr. Jan Hessel de Groot, Richard Teppema en Niels Bakker

LAAT EEN REACTIE ACHTER