Eensgezindheid wint eerste prijs 4e divisie op Shiermonnikoog

0
612

Aan de 67e editie van het Muziek- en Zangfestival Schiermonnikoog deden 60 koren en korpsen mee. Eensgezindheid was de winnaar van de eerste prijs in de 4e divisie.

Met de boot van half tien kwam Eensgezindheid aan op Schiermonnikoog. Gezellig even wat rondneuzen en koffiedrinken op een terras in de zon. Na het inspelen in het dorpshuis ging de fanfare aan het begin van de middag lopend naar de kerk waar zij het stuk Island Treasures ten gehore bracht. Het podium was wat klein dus een kleine switch in de opstelling zorgde ervoor dat het korps erop paste. Het spelen ging goed en de leden kwamen met een fijn en goed gevoel van het podium. Afwachten op de uitslag.

Een aantal leden zochten het strand op. Anderen een terrasje en in de tussentijd mocht Eensgezindheid nog een optreden met feestmuziek verzorgen in de muziekkoepel Het Beukennootje. Aan het einde van de middag na de toespraak van de burgemeester was het tijd voor de prijsuitreiking. Met enige spanning wachtend de leden op het resultaat.

Met 85 punten werd Eensgezindheid Tjerkwerd als eerste van de 4e divisie benoemd. Er was een klein beetje verwarring omdat er ook nog een Eensgezindheid uit Heiloo aanwezig was. Maar de bokaal mocht toch echt mee terug naar Tjerkwerd. Na een gezellige avond en overnachting ging de fanfare met de boot rond het middaguur weer naar vaste wal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER