Firma Wiersma beker naar Exmorra

0
998
Voetbalploeg73

TJERKWERD (1973) De strijd om de  firma Wiersma beker is weer gestreden. Voetballers  uit  Dedgum, Hieslum, Exmorra en Tjerkwerd deden hun  uiterste  best  de trofee te bemachtigen, maar uiteindelijk kon er maar één ploeg zijn die met de eer ging strijken.

In dit geval was het Exmorra, die het best voor de dag kwam. Reeds in juni had de beslissing kunnen vallen, maar de kanshebbers Tjerkwerd en Exmorra zorgden ervoor. dat de toen gespeelde wedstrijd in een gelijk spel eindigde. waardoor er een wedstrijd meer nodig was. Deze werd enkele weken geleden gespeeld. Het resultaat was 4-3 in het voordeel van Exmorra. Dit betekende dat Tjerkwerd (houder van de Wiersma beker) de titel niet prolongeerde, maar deze af moest staan aan het naburige Exmorra. Vorige week vrijdag werd de beker uitgereikt in de “Harmonie en uiteraard nog even nagekaart over de verschillende wedstrijden.

De einduitslag was: 1. Exmorra: 2. Tjerkwerd: 3. Parrega: 4. Dedgum/Hieslum.

Verder werd de  opinie van de spelers gepeild of een volgend jaar nog meer ploegen uit de omringende dorpen aan dit gebeuren mee zouden  doen. Besloten werd hier voorlopig niet toe over te gaan.

Op de foto zien we de Tjerkwerder voetbalploeg. Bovenste rij vlnr: Ids Schukken, Durk Bakker, Sjoerd van ‘t Zet, Jan Dijkstra, ? Gietema. Onderste rij vlnr: Meindert v/d Wal, Jan Blanksma, Auke de Haan, Huub Witteveen en Hein Gietema. 

Geschreven door Kontakt 25-8-1973

LAAT EEN REACTIE ACHTER
DELEN
Vorig artikelMeervleermuizen terug
Volgend artikelKontakt 1977