Herdenken en vieren in bijzondere tijden

0
921

Het zijn bijzondere tijden waarin we leven, juist nu we 75 Jaar vrijheid vieren. De overheid doet er alles aan om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en heeft de u bekende maatregelen getroffen. Het bevrijdingsfestival op 18 april ging helaas niet door. Ook de publieke dodenherdenking kan helaas geen doorgang vinden.

Dodenherdenking 2020
Toch wil dit niet zeggen dat herdenken en vieren geen gestalte kunnen krijgen. Op maandag 4 mei zullen de gemeente Súdwest-Fryslân en het 4-meicomité Tjerkwerd, uit naam van alle inwoners, school, betrokkenen en familieleden, voor kransen zorgen die op gepaste wijze bij het monument op het kerkhof worden gelegd. Een verslag daarvan wordt -in de avond- op de website van Tjerkwerd (www.tsjerkwert.nl) geplaatst. Het leggen van de kransen zal wat eerder op de avond en zonder de aanwezigheid van publiek gebeuren. Een ieder heeft daarmee de gelegenheid om via de televisie de nationale herdenking te volgen. Wij stellen het op prijs als u de vlag halfstok hangt.

Hang de vlag uit
De activiteiten rond 4 en 5 mei vinden dit jaar door de omstandigheden vooral vanuit huis plaats. Daarom vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei aan heel Nederland om voor eenmaal op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers. Dit is dus een afwijking van het het normale vlagprotocol voor 4 mei. Op 5 mei hangen in Nederland de vlaggen van zonsopgang tot zonsondergang in top.

Om de onkosten van de herdenking te dekken en de herdenking voor de komende jaren in stand te houden, kunt u een gift overmaken op bankrekeningnummer. NL 13 ABNA 0970858000 ten name van Dorpsbelang Tjerkwerd o.v.v. bijdrage 4-meicomité Tjerkwerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER