Jeugdkaatsen in Tjerkwerd

0
1106
IMG_6194.JPG

Op zaterdag 11 juni hield KF De Twa Doarpen een jeugdpartij in Tjerkwerd. Voor deze partij waren ook de jeugdleden van een aantal andere verenigingen uit de omgeving uitgenodigd. Met name de jeugd van buur-vereniging De Seare Hân uit Wolsum was hier op af gekomen.

Er werd gekaatst in twee leeftijdscategorieën; Schooljeugd en pupillen. In beide  categorieën waren 7 parturen.

Bij de pupillen was er in de eerste omloop een erg spannende partij tussen Jurgen Popma/Hinke Bouma en Willem Kroon/Ymte Tjalma. Jurgen en Hinke namen een aantal keren de leiding, maar Willem en Ymte kwamen telkens weer terug. Uiteindelijk waren het wel Jurgen en Hinke die wonnen met 5-5 6-2

Beide parturen speelden ook weer een rol in de finales. In de verliezersronde moesten Willem en Ymte het opnemen tegen Wytze Zeinstra en Wessel Folkertsma. Wytze en Wessel hadden de finale bereikt door in de tweede omloop op het nippertje te winnen van Hildou Tjalma en Sigrid Schakel, met 5-5 6-6. Na zo’n spannende partij was de koek op voor Wytze en Wessel. Ze konden weinig meer inbrengen tegen Willem en Ymte. Het werd 5-1 6-4 voor het laatstgenoemde duo.

In de finale stonden Jurgen en Hinke tegenover Nynke Brouwer en Marije Frankena. Het damesduo was duidelijk de sterkste in deze partij. In de eerste en de tweede omloop hadden de dames beide keren gewonnen met 5-2 en dat deden ze ook in de finale. Het werd 5-2 6-2.  Hiermee waren Nynke en Marije de terechte winnaars en mochten zij de kransen mee naar huis nemen.

De schooljeugd kaatste over het algemeen veel spannende partijen. Er werd leuk gekaatst en het was voor het publiek erg aantrekkelijk om naar te kijken. In de finale van de verliezersronde moesten Lineke Schakel en Jan Yeme de Wolff het opnemen tegen Jildert Boersma en Douwina de Jong. Dit werd een erg spannende finale die eindigde in 5-4 6-0 in het voordeel van Jildert en Douwina.

Anneke Zeinstra en Marrit de Jong stonden in de finale tegenover Oane Tjalma en Liam Kramer. De dames maakten het de heren knap lastig, maar het waren toch Oane en Liam die als besten uit de bus kwamen. Zij wonnen met 5-4 6-6. Weer een mooie krans aan de muur bij de Tjalma’s en voor Liam een prachtige eerste krans in zijn korte kaats carrière 

Aan het einde van deze mooie kaatsdag kregen alle prijswinnaars een mooie kaatstander, uitgereikt door Gerben Dijkstra, namens sponsor de Rabobank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER