KAATSEIZOEN GAAT VAN START MET PEARKEKEATSEN

0
1438
27-IMG_9604.JPG

Kransen gaan weer mee terug naar Balk. Afgelopen zondag 7 mei werd de eerste kaatspartij van dit seizoen georganiseerd door KF De Twa Doarpen. Zoals al jaren traditie is, was dat ook dit jaar het Pearkekeatsen. Er waren mooie vleespakketten te winnen die werden gesponsord door stichting It Waltahús. De kransen en bloemen werden aangeboden door bloeicentrum Burghgraef uit Balk.

De lijst telde 12 pearkes, waarvan de meeste redelijk aan elkaar gewaagd waren. Een opvallende partij in de eerste omloop was die tussen Anna Ydema/Bert Jan Ouderkerken en Ilse Galema/Klaas- Jan Haytema. Beide werden wel gezien als kanshebbers voor de kransen. Ze maakten het dan ook meten erg spannend. Ilse en Klaas-Jan wisten nipt te winnen met 5-5 6-6.

Er stonden in de eerste omloop nog twee sterke parturen tegenover elkaar; Sjoukje Stuiver/Michiel de Jong en Gatske de Jong/Marco Burghgraef. Ook hier was het spannend. Het werd uiteindelijk 5-4 6-0 in het voordeel van Gatske en Marco.

Dat dit de sterkste duo’s van de dag waren bleek wel in de finales. In zowel de winnaars als de verliezersfinale kwamen deze pearkes weer terug.

Sjoukje en Michiel waren in de tweede omloop van de verliezersronde Ekerina Bootsma en Jan Witteveen tegengekomen waar ze relatief gemakkelijk van wisten te winnen (5-1 6-2). In de halve finale gaven Thea Zijsling en Sjoerd Bouma iets meer tegengas, maar ook hier waren ze duidelijk de sterksten (5-2 6-4). Anna en Bert Jan versloegen in de tweede omloop Corine vd Gaast en Roel Hekkema met 5-3 6-6 en hadden in de halve finale een staand nummer.

In de verliezersfinale lukte het Anna en Bert Jan niet om een vuist. De uitslag was overtuigend in het voordeel van Sjoukje en Michiel. Zij wonnen met 5-1 6-2.

In de winnaarsronde kwamen Ilse en Klaas-Jan in de tweede omloop Jetske Dijkstra en Seakle Witteveen tegen, die zij versloegen met 5-3 6-6. Daarna konden Ilse en Klaas-Jan met een staand nummer afwachten wie hun tegenstander in de finale zou worden. Gatske en Marco versloegen in de tweede omloop de winnaars van vorig jaar; Sigrid de Boer en Jan Hessel de Groot (5-0 6-2). In de derde omloop moesten ze het opnemen tegen Sietske vd Meulen en Anne Bakker. Dit wonnen ze met 5-3 6-2.

De finale werd weer een spannende. In de vorige partijen moesten Ilse en Klaas-Jan telkens een achterstand wegwerken. Nu namen ze meteen de leiding. Gatske en Marco gaven echter niet op en nu waren zij het die een achterstand wisten om te buigen naar de winst. Het werd 5-4 6-4 voor Marco en Gatske. En daarmee mocht Marco de prachtige, door hemzelf gemaakte, krans weer mee terug nemen naar Balk om daar een mooi plekje te geven!

LAAT EEN REACTIE ACHTER