Koppeltoernooi de Skerpe Punt

0
382

Vrijdagavond 15 maart stond het jaarlijks koppeltoernooi van de Skerpe Punt op het programma. Er hadden zich 18 deelnemers aangemeld, dus in totaal 9 koppels gingen de strijd met elkaar aan. Naast de gebruikelijke slagersbonnen en droge worsten, werd er deze avond ook gespeeld om de nieuwe wisselbokaal, aangeboden door de winnaars van vorig jaar Thomas en Wiebren.

Verdeeld over twee poules werd er om 20.00 uur gestart met de eerste poulewedstrijden. In poule A werden spannende potjes gespeeld, maar liefst 7 van de 10 poulewedstrijden eindigden in 2-1. Niet iedereen had het vizier scherp, en veel legs werden beslist op de dubbel 1… Het kibbelende koppel Hidde en Klaas verloren hun eerste poulewedstrijd, maar wonnen daarna in de poule al hun partijtjes met 2-1. Ook Henk en Mark waren aardig in vorm en wonnen ook 3 van de 4 poulewedstrijden. Omdat zij winnaar waren van het onderlinge duel met Hidde en Klaas, gingen zij als winnaar van de poule naar de kwartfinales. In poule B waren de winnaars van vorig jaar door het lot wederom aan elkaar gekoppeld en speelden hun eerste wedstrijd tegen Rob en Klaas Jan.

Waar Rob en Klaas Jan meteen bij de les waren, moesten Wiebren en Thomas nog even op gang komen. Met twee opeenvolgende legs pakten Rob en Klaas Jan verrassend de winst in de eerste poulewedstrijd. Dit was ook meteen het hoogtepunt van Rob en Klaas Jan, want de overige wedstrijden die zij speelden, gingen jammerlijk verloren. Sven en Bert Jan, op papier een sterk koppel begonnen het toernooi ook uitstekend, alleen de laatste poulewedstrijd ging verloren tegen Wiebren en Thomas, hierdoor eindigden zij tweede in de poule.

In de kwartfinales namen de nummers 1 van de poule het op tegen de nummers 4, en de nummers 2 moesten tegen de nummers 3. Alleen de nummer 5 van poule A, Jan Hessel en Arber, konden alvast aan het bier, de overige koppels moesten nog vol aan de bak!

Kwartfinales
Wiebren / Thomas      –       Djurre / Robin          2 – 0
Michiel / Willem          –       Hidde / Klaas           2 – 0
Bert Jan / Sven           –       Sjoerd / Ype Bote    0 – 2
Rob / Klaas Jan           –       Henk / Mark            1 – 2

In de halve finales namen Wiebren en Thomas het op tegen Sjoerd en Ype Bote. In een vrij eenzijdige partij trokken Sjoerd en Ype Bote de partij met 3-0 naar zich toe. De andere halve finale was ongemeen spannend, Michiel en Willem namen het daarin op tegen Henk en Mark. Er werd flink gescoord, maar wat opviel was het sterke finishen van Mark. Dit gaf uiteindelijk ook de doorslag, en met 3-2 trokken Henk en Mark de winst naar zich toe.

Halve finales
Wiebren / Thomas      –      Sjoerd / Ype Bote      0 – 3
Michiel / Willem          –      Henk / Mark             2 – 3

De finale (best of 7 legs) ging tussen de koppels Sjoerd / Ype Bote en Henk / Mark. Het laatstgenoemde koppel liet er geen gras over groeien, en een ontketende Mark gooide de één na de andere dubbel! Het was misschien wel de snelste pot van de avond, en om 1.00 uur ’s nachts besliste Mark de wedstrijd met dubbel 8. Met een afgetekende 4-0 winst zijn Henk en Mark kampioen geworden van het koppeltoernooi.

Finale
Sjoerd / Ype Bote       –      Henk / Mark           0 – 4

Man van de avond Mark Miedema gooide tussendoor ook nog de hoogste uitgooi (tripple 20 / dubbel 19) en ontving hiervoor ook nog een flink aantal droge worsten! Wederom een geslaagde en gezellige editie van het koppeltoernooi van de Skerpe Punt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER