Magneetvissers vissen ‘bom’ op

0
1050

In Tjerkwerd werd vanmiddag gevist met een magneet. Iets waar de jeugd de afgelopen dagen fanatiek mee bezig is. Deze middag werd er op en rondom de brug gevist. Om een uur of half drie werd er een vreemd voorwerp uit het water gevist. Al gauw was het vermoeden dat dit om een bom uit de Tweede Wereldoorlog moest gaan. Voor de brugwachter reden genoeg om de politie te bellen.

De ter plaatse verschenen politie kon het object niet goed thuisbrengen. Daarom werden specialisten van defensie ingeschakeld. Op de brug had zich een grote groep jeugd verzameld die in spanning de komst van de experts af hebben gewacht. De drie mannen kwamen rond half vijf vanuit Den Helder om te kijken of het ook daadwerkelijk om een bom ging.

Nadat zij er kort naar keken en er een paar klappen met een hamer op hadden gegeven was de conclusie helder. Het was een oude verroestte spijker. Na een paar minuten verdwenen de heren weer richting Den Helder. Al met al een mooi stukje sensatie met gelukkig een goede afloop op de vrijdagmiddag in Tjerkwerd.

Foto’s Hinke Brandsma en Fokko Rollema

LAAT EEN REACTIE ACHTER