Oktoberfest op syn bêst yn Tsjerkwert

0
1258

TJERKWERD – Na het campingconcert in Koudum was het lang wachten op een nieuwe ‘gig’, maar op zaterdag 13 oktober was het dan eindelijk zover: Fanfare Eensgezindheid Tjerkwerd organiseerde het Oktoberfest. Ditmaal een thuiswedstrijd, want het feest vond plaats in ’t Waltahûs te Tjerkwerd.

De zes weken durende zomerstop was weer voorbij en dit betekende elke week oefenen op de woensdagavond. Wat werd er geoefend? Feestmuziek, après-ski-knallers en de Duitse Amboss-Polka! Deze muziek zou, in combinatie met een goede verkleedpartij en een groot aantal pullen bier, moeten gaan zorgen voor een groots Oktoberfest waar ze in München ‘U’ tegen zouden zeggen.

En dat bleek ook zo te zijn. Het was gezellig druk in de zaal en na de fantastische performance van het jeugdkorps was de zaal al goed in de stemming. Toen de complete blazerssectie, uiteraard gekleed in lederhosen en heidi-jurkes, inzette met ‘Alpenfest Mars’, begonnen de eerste (zittende) dansjes al te komen. Na een grandioze vertolking van ‘du kannst nicht treu sein’ door Theo en Carolien, volgde de pauze waarin Klaas Boersma, die speciaal voor deze avond was omgedoopt tot DJ Klaus, de hele tent los liet gaan.

Inmiddels gingen de bierpullen als warme broodjes over de toonbank, ik kan eigenlijk beter zeggen ‘als bratwurtst mit sauerkraut’. Misschien was dit ook de reden dat het feest nóg meer loskwam. Martje en Evert kregen de hele zaal op de banken met hun hilarische act waarbij Martje de hele zaal doorging in een kruiwagen om vervolgens samen met Evert vóór het podium te ‘hakkuuuuh’ als een bezetene.

Marrit en Sigrid lieten de zaal zwaaien met hun denkbeeldige lasso’s terwijl ze het bijhorende liedje van de Dikdakkers zongen. En op het hoogtepunt van de avond danste er een lange polonaise tussen de picknickbanken door.

Al met al een topfeest dat zeker voor herhaling vatbaar is. Op zaterdag 24 november speelt Fanfare Eensgezindheid samen met het korps van Makkum en van Workum een HaFaBra
concert in de Gasthuiskerk in Bolsward. Hopelijk tot dan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER