Opening Wynpark Beabuorren

0
1578
opendagfotos278

Vanaf 11 uur was men van Harte Welkom op het officiële openingsfeest van Wynpark Beabuorren. Men kon een bakje koffie en een stukje cake krijgen en een aantal stands bekijken.

opendagfotos16

 

 

 

 

 

 

 

Rond de klok van 12 uur begon de officiële opening met als presentator Pieter Hettema. Als eerste liet de heer Hettema, Lolle Hylkema aan het woord. Deze vertelde het een en ander over het wynpark en liet duidelijk weten dat zijn hele familie er druk mee bezig was geweest.

opendagfotos20

 

 

 

 

 

 

 

 

Daarna kwam Jehannes Dijkstra aan het woord namens St. Windkracht 10. Hij richtte enkele woorden naar de fam. Hylkema en de andere participanten, ook vermelde hij later nog dat het dorp, elk huishouden in het dorp €40,- euro ter beschikking krijgt om energiezuinige producten aan te schaffen en die bij voorkeur bij Miedema Lightning besparingstechniek Tjerkwerd te kopen. De fam. Hylkema kreeg ook nog een cadeau uitgereikt namens de St. Windkracht 10. Na de toespraak van Jehannes Dijkstra kwam dhr. Joop Bettink aan het woord van het bedrijf  Bettink Service & Onderhoud, hij vertelde ook het een en ander over de samenwerking tussen Lolle, fam. Hylkema en de andere participanten. Hij schonk ook namens zijn werknemers een cadeau. Hang en sluit werk voor alle hekken langs het molenpad.

opendagfotos28

 

 

 

 

 

 

 

Toen mocht Lolle’s zuster Hiltsje ook nog wat vertellen. Zij reikte de bv ook een cadeau uit. Dochter Renske mocht het cadeau onthullen, het was een bordje met het opschrift ‘hier staat 10600 pk’ dit was om te laten zien hoeveel ‘Fryske Hynders’ er nodig zijn om het aantal Mega Watt te krijgen. Hierna kwam een van de participanten aan het woord, namelijk Hillie Ketelaar. Zij las een gedicht voor. Het ontstaan van Wynpark Beabuorren en sprak haar bewondering uit. Toen werd het tijd om het park officieel te openen. Het was ook al bijna 1 uur, hiervoor was gedeputeerde Anita Andriesen uit genodigd. Zij had ook een toespraak en daarop volgden de woorden ‘hierbij is het windpark Baburen officieel geopend’ en het park was geopend. Toen kwamen er 1000 rode ballonen uit een van de turbines.

Men kon hierna abseilen uit een turbine en ook kon men een turbine bekijken. Er waren allemaal stands van instanties. De wachttijd van het abseilen liep wel op tot 3 uur en van het beklimmen van een turbine tot wel 2 uur. Het geheel was erg goed verzorgd en overal was erg veel aandacht aan besteedt. Het was prachtig mooi weer. Het was afgelopen rond de klok van 7 uur.

opendagfotos59

 

 

 

 

 

 

opendagfotos234

LAAT EEN REACTIE ACHTER