Q&A filmmaker Barbara Makkinga en Bote de Boer over film Vogels kun je niet melken

0
240

CineSneek heeft dinsdag 7 mei om 20.00 uur een speciale voorstelling van Vogels Kun Je Niet Melken, namelijk met een Q&A met Filmmaker Barbara Makkinga en boer Bote de Boer. Zij zijn aanwezig om meer over de film te vertellen en om alle prangende vragen te beantwoorden.

Boer Bote de Boer uit Tjerkwerd Súdwest-Fryslân kijkt reikhalzend uit naar de komst van de grutto. In heel Friesland laat deze weidevogel zich nauwelijks nog zien, maar bij hem blijft hij komen, in groten getale zelfs. Ook dit jaar is alles gereed voor zijn komst. 

Het grondwater staat hoog, de plasdrassen zijn aangelegd. En het ouderwetse weidegras zit bomvol kruiden en insecten, precies zoals de grutto’s het graag hebben. Astrid, Bote’s vrouw, gunt haar man zijn vogels. Als ze met zijn tweeën waren, mocht hij van haar zijn gang gaan. Maar ze zijn niet met zijn tweeën, ze hebben vijf kinderen.

De oudste zonen willen de boerderij graag in de toekomst overnemen. Maar dan moet er nog wel steeds een boerderij om over te nemen zijn.

De film draait deze week ook overdag en is een leuk vakantie uitje voor het gezin.

Kaarten voor de film met Q&A zijn te bestellen op https://www.cinesneek.nl/movies/2650/17/vogels_kun_je_niet_melken_filmhuis_qa

Kaarten voor de film zonder Q&A zijn te bestellen op https://www.cinesneek.nl/movies/2497/17/vogels_kun_je_niet_melken

LAAT EEN REACTIE ACHTER