Sinterklaas in Tjerkwerd 2014

0
901
1.jpg

Sinterklaas en zijn Pieten zagen kans om ook dit jaar Tjerkwerd  te bezoeken. Het had wel wat “voeten in de aarde”….De boot strandde bij de van Panhuys-brug, deze gaat door werkzaamheden voorlopig niet meer open. Gelukkig stond de mini-cooper van Jan Witteveen gebruiksklaar om Sinterklaas en de Pieten te vervoeren naar Tjerkwerd.

Wel wat “krapjes” ..  de staf stak uit het portiersraampje! De vol verwachting wachtende kinderen , hun ouders en het  korps “Eensgezindheid ” bij it Waltahûs , zagen het gebeuren…, pech met de auto…, ook dàt nog… Gelukkig ,ook al is Tjerkwerd maar een klein dorp, de Wegenwacht is razend snel ter plaatse! Leo van der Weide nam de “mini” op sleep en Sinterklaas wandelde de laatste meters richting it Waltahûs. Wat een consternatie allemaal !  Gelukkig kon de voorzitter van de Oranjevereiniging “Mei Inoar Ien”, Sinterklaas en zijn Pieten namens de kinderen , ouders en andere belangstellenden   een warm welkom heten in het dorpshuis!

Ondertussen werd de auto weer rijklaar gemaakt door de Wegenwacht, pepernoten in de tank…! Eén van de Pieten bleek dit veroorzaakt te hebben, helemaal in de wolken door een gekregen liefdesbrief van de “Bak- Piet”. Sinterklaas verzocht een aantal kinderen naar voren te komen, voor een ieder aandacht en belangstelling. Er werd uit volle borst gezongen , begeleid door het korps, zelfs gedirigeerd door één van de Pieten! Na een uurtje gezelligheid hervatten Sinterklaas en zijn Pieten hun reis door het land, maar niet eerder dan dat er kadootjes voor de kinderen van Tjerkwerd klaarstonden op het podium!

LAAT EEN REACTIE ACHTER