Sinterklaas in Tjerkwerd

0
1152

Dit jaar konden de kinderen op de website  het Sinterklaasjournaal van Tjerkwerd volgen of Sint op tijd in Tjerkwerd zou komen.

Sinterklaas had een probleem: De pieten hadden Amerigo laten ontsnappen en konden hem niet meer vinden. Ze hadden allerlei manieren bedacht om toch aan een schimmel te komen: een bruin paard wit verven, een schimmel op marktplaats kopen en die betalen met pepernoten. Maar gelukkig kwam boer Bakker uit Arkum met een aanwijzing dat hij de schimmel in zijn land gezien had en dat hij een rood lintje had gevonden. Zou dat van Amerigo zijn?

In een bomvol Waltahûs zagen de kinderen alle afleveringen van het Sinterklaasjournaal met natuurlijk de ontknoping: Amerigo werd uiteindelijk gevonden in de stal van boerin Kuiper, daar was hij aan komen lopen en hij miste inderdaad een rood lintje.

Zo kwam het dat Sinterklaas samen met zijn pieten op zaterdag 25 november  op zijn trouwe viervoeter Amerigo naar Tjerkwerd kwam en in het Waltahûs nog even moest bijkomen van het avontuur met Amerigo. Maar al snel had hij alle aandacht voor de kinderen die naar de intocht waren gekomen.

In het Waltahuis mochten een aantal kinderen naar voren komen, Detmer Bonnema had hele verhalen tegen Sinterklaas. Daarna was het de beurt aan Bente Ouderkerken die samen met haar vriendinnen Hester en Lena “Sinterklaas kapoentje” zong. Ook Lotte en Jeffrey Baints mochten bij de Sint komen. Lotte had een paar weken geleden haar been gebroken en mocht bij Sinterklaas op schoot zitten. Ze kreeg van Sinterklaas en de pieten een handtekening op haar gips. Riemer Teppema vertegenwoordigde tot slot heel groep 5, stoer hoor!

Klaas Boersma werd door Sinterklaas ook nog in het zonnetje gezet, hij neemt dit jaar afscheid van de Oranje Vereniging en kreeg een mooie fotocollage van zijn tijd in de OV.

Natuurlijk gingen alle kinderen met een cadeautje

van Sinterklaas naar huis

Oranjevereniging Tjerkwerd “Mei inoar ien”.

Onderstaand alle Sinterklaas Journaals op een rij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER