Tjerkwerders in de gemeenteraad?

0
1293

Drie Tjerkwerders doen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen op 22 november 2017. Hieronder hun verhaal en de partij waar zij voor staan.

Jelle van der Weide
Mijn naam is Jelle van der Weide. Van beroep Hippische ondernemer. Als ondernemer weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om te luisteren naar de verhalen en ideeën van zowel jongeren als ouderen. Ik denk dat deze ideeën zeer goede ingrediënten kunnen zijn voor een mooi gemeente, Súd west-Fryslân. Daarom heb ik me aangesloten bij JONG.

Bauke Hiemstra
Hallo ik ben Bauke Hiemstra en ben 21 jaar jong. Wat ik belangrijk vind in de samenleving is dat er zowel geluisterd word naar jong en oud. Jongeren denken vaak creatief en in oplossingen maar ouderen kunnen hun ervaringen met de jongeren beter delen. Zo kunnen we samen tot wat moois komen en daarom heb ik voor JONG gekozen.

Jan Geelen
De wereld is van onze (klein)kinderen; wij lenen hem slechts. Politiek zou per definitie moeten gaan over de lange termijn, over de toekomst. Dus juist géén partijprogramma’s met het beleid voor de komende 4 jaar! Ik ben al opa geworden, en het derde kleinkind is onderweg. De politiek hoeft mijn belangen niet meer te behartiging want ik leef al in een ongelooflijk rijk land. Maar hoe is het over twintig jaar? Hoe staat de wereld en het milieu er dan voor? Met volle overgave geef ik daarom mijn stem aan JONG!

Visie van JONG
Wij willen ons inzetten voor de belangen van jongeren, iedereen die zich jong voelt, en iedereen die vindt dat jongeren de toekomst hebben. Maar ook wij worden hopelijk oud. Dus onze voorstellen en idealen zijn helemaal niet alleen gericht op JONGeren.

Ons partijprogramma? Dat hebben we niet. Wij hebben geen politieke voorkeur of kleur. Wij kijken alleen maar naar de invloed van beslissingen op jongeren en op de toekomst. We hebben wel een aantal speerpunten waar we extra aandacht aan besteden: werk, wonen, en voorzieningen Dit zijn zaken die voor jongeren er écht toe doen. Maar iedereen profiteert daarvan. Verkeersveiligheid is voor iedereen goed. En als er geklaagd wordt over werkdruk in de ouderenzorg en er tegelijk mensen zonder baan thuis zitten, dan gaan we daar toch wat aan doen?! Snel internet heeft de toekomst en is juist ook gericht op (gezondheids)voorzieningen voor ouderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER