Eensgezindheid dolgelukkig met Vloeimans…

0
883

Op zaterdag 11 november was dan na een intensieve voorbereiding ‘Vloeimans-dag ‘ in Tjerkwerd.  Cultuurliefhebbers in hart en nieren Anne de Vries en Marja Verzijlberg gaven de Tjerkwerders en fanfare Eensgezindheid een muzikaal optreden met Eric Vloeimans cadeau.

Klokslag één uur arriveerde de wereld vermaarde trompettist in het Waltahús waar hij door de organisatie hartelijk werd ontvangen met koffie en Friese oranjekoek! Rond half twee kwamen de deelnemers binnen en van twee tot vier uur is er onder leiding van Eric hard gewerkt. Eric vertelde veel over de manier van samenspelen, het maken van een mooi geluid en vooral het musiceren vanuit het hart. Dit ging uiteraard gepaard met talloze mooie voorbeelden.

De stukken Lex en Harry Bo werden op de lessenaar gezet en met elkaar ingestudeerd zodat het ’s avonds tijdens het concert uitgevoerd kon worden. Lex werd zelfs in een zeven stemmige setting gespeeld. Een combo bestaand uit Peter Wagenaar (piano), Easger Aukema (basgitaar) en Aiden Bouma (drums) ondersteunde het geheel. Aan het eind van de workshop werd elke deelnemer verrast met een heus ‘certificaat van deelname’ en dit ondertekend door de meester zelf. Jong en oud genoot van deze inspirerende middag!

Eensgezindheid startte om half vijf met de laatste voorbereidingen in de Gasthuiskerk te Bolsward, waar ook het concert plaats vond. De stukken die samen met Eric gespeeld werden kwamen op de lessenaar waarbij de humor van de trompettist het korps in een ontspannen en enthousiaste sfeer bracht. De korpsleden hadden veel bewondering voor deze ongelofelijke goede muzikant!

’s Avonds speelde Eensgezindheid voor een volle kerk haar programma. Veel Tjerkwerders en muziekliefhebbers kwamen luisteren, een pracht gebaar aan deze jeugdige club! De stukken werden aangekondigd door Tsjamme Wiersma, ook oud lid van Eensgezindheid. Er werd een prachtig programma gespeeld met veel afwisseling zowel in stukken als in bezetting. Ook het mooie orgel van de Gasthuiskerk werd benut in een improvisatie tussen Vloeimans en begeleider Peter Wagenaar.

Eric Vloeimans liet met verve al zijn kunsten horen, onvoorstelbaar wat je met de trompet kunt doen! Belangrijke boodschap van Vloeimans was het doel om alle luisteraars aan het eind van de avond met een gelukkig gevoel naar huis te laten gaan…

Het muzikale verhaal van het boek ‘In de ban van de ring’ werd vertolkt en de ‘eigen’ dames Galama, Yvonne en Femke soleerden als echte sterren in de bekende melodie ‘Tell Him’. Na de pauze volgde er een demonstratie van de workshop waarbij Vloeimans het voor elkaar kreeg om het publiek mee te laten wuiven.

Eensgezindheid was in haar element en ‘liftte’  met Eric Vloeimans mee in haar spel! Na het bedanken van de medewerkers volgde Blackbird als toegift. Hier werd heerlijk meegezongen waardoor iedereen en met name de leden van Eensgezindheid als gelukkige mensen naar huis gingen. Alles viel op zijn plek en we kunnen terugkijken op een fantastische onvergetelijke ervaring!

LAAT EEN REACTIE ACHTER