Sjoerd eerste silhouet Elfstedentocht kunstwerk

0
697

Het eerste silhouet, Sjoerd – Elfstedentocht 1954 – is afgelopen vrijdag op zijn plaats getild om meteen daarna met een paar puntlassen vast te worden gezet.

Sjoerd, klompen, sigaar, zippo*, eventjes de rug naar de wind gedraaid… helemaal 1954!
De andere 14 silhouetten liggen op de grond bij SmartConstructions op jaartal klaar. Deze week zullen ze allemaal voor eeuwig hun positie in de compositie van Pieter Jan innemen. Stevig, boven én onder, aan de cortenstalen vloer vast gelast.

Alle silhouetten zijn gestraald om egaal en mooi te kunnen gaan roesten. Volgende week kan het roesten buiten in Heerenveen beginnen.

Midden december kunnen Sjoerd – George – Lotte – Eva – Doede – Sygnie – Arnold -Anne – Gé – Yde – Karin – Arthur – Jelle – Onno op naar Tjerkwerd.

En natuurlijk de “toekomst”: Jelle-Marrit.

Tenminste, als alles meezit. Geen strengere corona-maatregelen, wel strengere vorst, maar dan wel ná midden december en … natuurlijk de laatste loodjes van de crowdfunding.

Bezoek even 25 jaar zonder Elfstedentocht. Ook hier wordt aandacht besteed aan Fyftjin en Fierder en de crowdfunding.

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Altijd, en al helemaal zo bij de Tocht der Tochten als de finish in zicht komt. Met élke steun langs de kant ga je sterker in de finish geloven. Zo voelen wij ook jouw steun nu: alleen zó we gaan er komen!

www.fyftjin.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER